U opštini Surdulica kažu da su “preduzeli sve mere ” kako bi zaštitili i pomogli građanima

SURDULICA

Opštinski štab za vanredne situacije u Surdulici održao je danas sastanak na kome su usvojene mere u skladu sa uputsvima Vlade Srbije o funckionisanju opštinskih institucija, a povodom vanrednog stanja koje je sinoć stupilo na snagu, saopšteno je iz te opštine.

“Sve institucije će u narednim danima funkcionisati u skladu sa preporukama nadležnih organa, a poslodavci se pozivaju da u maksimalnoj meri svim svojim zaposlenima omoguće rad od kuće. Ukoliko rad od kuće nije moguć, proces rada treba organizovati tako da se strogo poštuju sve higijensko-tehničke mere za sprečavanje širenja zaraze – ograničen broj ljudi u prostoriji i korišćenje zaštitnih maski.

Doneta je preporuka o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova..), o organizovanju procesa rada u opštinskoj upravi.

Najstarijim i najugroženijim građanima od juče je na raspolaganju i volonterski servis „Naša Surdulica za sve“. Broj telefona Udruženja  na koji se mogu javiti zainteresovani građani  je 069 688 055.

Opštinski štab Surdulice za vanredne situacije će biti u stalnom zasedanju i preduzimaće odgovarajuće mere u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

Neće biti nikakvih stranačkih  aktivnosti i promocija. Svi aktivisti koji će pomagati građanima imaće obeležja opštine Surdulica, Crvenog krsta i uduženja „Naša Surdulica za sve“.

„Do sada na teritoriji opštine Surdulica nije registrovan slučaj zaraze korona virusom.Osnovnih životnih namirnica, lekova, kao i sredstava za higijenu ima dovoljno i nema potrebe za panikom i stvaranjem zaliha. Imamo dovoljno i zaštitne opreme za pacijente i zdravstvene radnike. Molim sve građane Surdulice da pokažu ozbiljnost,  da preuzmu odgovornost i da se ponašaju u skladu sa preporukama lekara i da poštuju donete mere. Sada imamo samo jedan zadatak, da sačuvamo zdravlje svih nas! Jedino zajedno možemo da adekvatno odgovorimo na ovaj izazov“ – izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare