U oktobru u kovid bolnicama u Vranju preminulo 16 pacijenata od korone

VRANJE

U Vranju ni juče nije bilo bez preminulih od korona virusa. Prema podacima Zdravstvenog centra u kovid bolnici zabeležen je jedan smrtni slučaj. To je šesnaesti pacijent koji je u ovoj ustanovi od početka oktobra izgubio bitku sa koronom.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirana je 561 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga.

Rezultati su pokazali da je 160 lica zaraženo korona virusom. U Vranju su 83 nova slučaja zaraze, koliko i prethodnog dana. Sledi Vladičin Han sa 31, u Surdulici su 23 pozitivna, Bujanovcu 12, Trgovištu osam i Bosilegradu tri nova slučaja infekcije. Za Preševo nema podataka.

U Kovid ambulanti ATD  u Vranju, u sredu, je obavljen 281 pregled. Prvih je bilo 100. 

U Dečjoj kovid ambulanti, u toku jučerašnjeg dana zabeleženo je 66 pregleda. Registrovano je 12 dece sa korona virusom.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centar Vranje hospitalizovana su 113 pacijenta, svi su pozitivni na korona virus i sa upalom pluća. Na kiseoniku su 63 pacijenta, što je za četiri više nego prilikom prehodnog preseka.

 Na bolničko lečenje primljeno je 15 pacijenata, a otpušteno 11.

Imunizacija stanovništva na glavnom vakcinalnom punktu u Sportskoj hali odvija se svakodnevno. U toku jučerašnjeg dana prvu dozu primilo je 57, drugu 100 i treću 175 građana Srbije i pet državljana Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare