U novogodišnjoj noći u Vranju bez organizovanog dočeka, prve bebe i daljinskog grejanja

VRANJE

U Vranju i ove godine kao i prethodnih nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na otorenom. Novac iz budžeta koji je bio planiran u te svrhe preusmeren je u poseban Fond za pomoć teško oboleloj deci.

Na prazničnu atmosferu podsećali su mnogobrojni vatrometi koji su ispaljivali Vranjanci u individualnoj režiji. Iako je bilo apela iz policije da se ne koriste pirotehnička sredstva, od njih se grad bukvalo „tresao“. Petarde su pucale na sve strane. To su najbolje osetili oni koji su Novu godinu čekali kod svojih kuća.

U novogodišnjoj  noći u vranjskom Porodilištu nije rođena ni jedna beba, pa je poseta ovoj ustanovi predstavnika lokalne samouprave, kako bi uručili poklone, odložena dok se taj srećan događaj ne desi.

Noć prelaska iz stare u novu godinu posebno će pamtiti oni Vranjanci koji koriste usluge grejanja JP „Novi dom“ u Vranju.

Radijatori su već od 21 sat počeli da se hlade da bi dva sata kasnije bili potpuno hladni. Tako su korisnici ovog preduzeća u 2020. „zakoračili“ sa „smrznutim“ nogama, iako grejanje plaćaju svih 12 meseci u godini.

„Novi dom“ je tako odlučio da štedi u novogodišnjoj noći. Nije im dovoljno što su grejanje korisnicima „uskraćivali“ od početka grejne sezone kad god je spoljna temperatura bila na 12 podeljku, iako je u zatvorenim prostorijama bilo hladnije nego napolju.

Zakon za njih ne važi, a posebno ako menadžment za svoje odluke ne odgovara nikome, s obzirom da je na funkciju došao zahvaljujući partijskoj knjižici stranke koja je na vlasti.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mila
Mila
2 godine pre

Ma prevaranti tek sledi organizacije gde ce da se ugrade.ko obicno