U Nišu sve veći broj turista

NIŠ

Prošla godina je bila rekordna za Niš sa oko 150.000 turista i skoro dvostrukim brojem noćenja, a u odnosu na prošlu godinu ove godine se beleži 30 odsto više turista, rekla je Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za turizam na otvaranju 13. Turističkog foruma Srbije održanom u Nišu.

Po njenim rečima Niš beleži rekordne rezultate zahvaljujući svom kulturno-istorijskom nasleđu, festivalima i kulturnim dešavanjima ali i podršci koju ima od Vlade Srbije.

Nemanja Radović, pomoćnik ministra za turizam i omladinu, rekao je da se planira da se u Nišu izgradi vizitorski centar u okviru Arheološkog nalazišta Mediana kao i da je on važan da se zaokruži ponuda koju Niš ima. Posebno privlačne mogu da budu vinske rute koje već postoje, ili da se naprave nove, dodao je on.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je Niš atraktivan za turiste, kako strane, tako i domaće. Na prvom mestu zbog kulturno-istorijskih znamenitosti ali i bogatstvo prirode i mogućnost aktivnog odmora i gastronomija, jer “kada ste u Nišu uvek se dobro jede”. (kraj) DN/LJS


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare