U Nišu sirene i zamračivanje kao generalna proba

NIŠ

Zavijanje sirena za vazdušnu opasnost i zamračivanje grada, slika Niša danas kao generalna proba pred sutrašnje svečano centralno obeležavanje dvadeset godina od početka NATO bombardovanja.

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša najavio je da će, zbog skupa koji se organizuje sutra na centralnom gradskom trgu biti izvesnih izmena u gradskom saobraćaju, ali i redukcije javne rasvete.

„U subotu će biti izvršena proba zamračivanja centra grada, a u nedelju tokom organizacije samog skupa biće zamračen grad i biće emitovani zvuci sirena za vazdušnu opasnost“, kaže Milošević. „Zvuci sirene za vazdušnu opasnost biće emitovani i tokom probe u subotu, tako da upozoravamo građane da nema razloga za paniku, da je sve to samo u cilju obeležavanja ovog dana“.

Program počinje u 19,15 sati u nedelju, a nadamo se da će veliki broj građana koji će na ovaj način odati poštu stradalima u NATO bombardovanju. Na Trgu kralja Milana prema Tvrđavi, postavljena je konstrukcija bine, a zaštićene su i zelene površine parka u centru grada kako bi građani nesmetano mogli da prisustvuju ceremoniji.

Podsećanja radi na Niš je prva bomba pala 25. marta. U NATO bombardovanju poginulo je  57 Nišlija a više od 60 ih je teško  dok je  više od 200 lakše ranjenih.

Nišlije pamte i kasetne bombe koje su pale u blizini Tvrđavske pijace. U Nišu je 120 objekata potpuno srušeno, a više od tri hiljade je oštećeno, što civilnih, što vojnih, infrastrukturnih.

Niš jedan od gradova koji su najviše bili izloženi NATO projektilima.

Neće biti moguće parkiranje u centru grada, da će mnoge ulice biti zatvoren za saobraćaj, ali i da će gradski prevoz biti pojačan kako bi građani mogli da stignu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare