U Nišu sade stabla za heroje sa Košara, lopate se dohvatila i gradonačelnica

NIŠ

Na Bulevaru heroja sa Košara, na inicijativu ratnih vojnih veterana 63. padobranske brigade, posađena su stabla u znak sećanja na borce i poginule u borbama za odbranu 1999. godine.

Zajedno sa generalom Vladimirom Lazarevićem, komandantom Kopnene vojske Srbije general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, predsednikom Skupštine grada Bobanom Džunićem i ratnim vojnim veteranima, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zasadila je drvo javora na Bulevaru heroja sa Košara. Stabla je obezbedilo JKP Mediana odazvavši se inicijativi ratnih vojnih veterana.

                             „Na Bulevaru heroja sa Košara, koji je s pravom tako nazvan, biće posađeno 108 stabala. Na svakom stablu biće po jedno ime palog borca sa Košara. Svaka ovakva akcija je podsećanje na heroje i radujemo se pohvalama da smo jedan od retkih gradova u Srbiji koji neguje i čuva sećanje na borce i poginule za slobodu na Košarama“, rekla je Dragana Sotirovski.

                               Naša obaveza je da se sećamo poginulih i da primere herojstva prenosimo na buduća pokolenja, poručio je Boban DŽunić.

                              „Moramo da doprinesemo da i naše buduće generacije znaju za šta smo se mi borili i naši preci, za slobodu koju smo izvojevali u svim ratovima i koju moramo da čuvamo. Svi naši ratovi i borbe jesu bile odbrambene, nikada osvajačke“, zaključio je dr Boban Džunić.

                              Vršilac dužnosti direktora JKP Mediana Ivan Mihajlović rekao je da je akcija sadnje stabala samo jedan deo uređenja Bulevara heroja sa Košara i da će se ona nastaviti. On je naveo da je od novembra prošle godine do sada ukupno na području grada zasađeno 900 stabala drveća što se ranije nije događalo u tako kratkom periodu.

                              „Na inicijativu Udruženja vetrerana i boraca 63. padobranske brigade ovo je samo nastavak oplemenjivanja Bulevara heroji sa Košara koji je veoma značajan kao saobraćajnica, ali kao i znak sećanja na 108 poginulih pripadnika vojske Jugoslavije na Košarama. Ovo podrazumeva i nastavak saradnje sa svim Udruženjima koja se trude da ulepšaju naš Grad i pokrenu neke inicijative“, kazao je Ivan Mihajlović, v.d. direktora JKP „Mediana“.

                          Ivan Krstić, veteran Udruženja 63. padobranske brigade, podsetio da su na ovom Bulevaru postavljene spomen – ploče nastradalim borcima, i da je pored ovih sadnica planirano ukupno 108 stabala drveća koja simbolizuju ukan broj pripadnika koji su izgubili živote na Košarama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare