U Nišu predstavljeni kandidati sa liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”

NIŠ

Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije” okupljeni oko  SSP, NS i DS, koju predvodi  Marinika Tepić, krenula je u izbornu kampanju iz Niša. Oni su u Narodnom pozorištu  predstavili  kandidate za poslanike. Marinika Tepić je prvi veći skup posle  verifikovanja liste  najavila njihovim sloganom “Promena iz korena”.  Nišlijama  se obratio ii general Zdravko Ponoš, kadidat za predsednika Srbije.                            

Obraćajući se skupu Marinika Tepić je pozdravila Nišlije  i pri tome istakla da je iz Niša i 1996. Krenuo građanski protest koji se proširio na celu Srbiju i kada je zahvaljujući tome odbranjena  sloboda i pravo građana i glas građana.

                             “I baš zbog toga u Nišu počinje naš novi zajednički početak do  konačne pobede 3.aprila jer građani  Srbije žele promene iz korena . Parlamentarna  lista “Ujedinjeni za pobedu Srbije, uverena sam u to, ima ogromnu podršku širom Srbije i sigurna sam da ćemo pobediti na svim nivoima. Jedan čovek i jedna partija imaju potpunu  vlast već 10 godina i ponašaju se kao da ne postoji sutra, ali  svi širom  Srbije dobro znaju da se narod oslobodio straha i da ne  želi više na javnim funkcijama ljude povezane sa kriminalom , sa korupcijom i sa mafijom”, katala je Marinika Tepić.

                           Ona je istakla da  je potrebno sprovesti lustraciju na taj način da niko više ne može ni da se kandiduje a ne  da bude biran ako se ogrešio o ljude, o etiku, o moral.Dodala je da je potreban i efikasan zakon o poreklu imovine, ne ovaj kao sada da platite  ekstra profit pa  nema veze, već da  se oduzme nelegalno stečena imovina.

                            “I ponovo kao 2000.godine moramo demontirati  partijsku državu. Ovaj sitem koji vlada  silom, mržnjom i podelama. Koji nas ponovo deli na patriote  i izdajnike. Neće biti lako jer  nemamo pristup medijima, proglašavani smo stranim plaćenicima, ponovo smo na  poternicama. I baš zbog toga  promene su  potrebne iz korena”, kazala je Tepić.

                             Tepić je najavila povećanje plate zaposlenima u prosveti i zdravstvu, subvencije za poljoprivrednike, očuvanje vode, zemlje i vazduha, kao i uvodjenje socijalnih penzija za sve starije od 65 godina koji nemaju nikakva primanja.

                            Predsednički kandidat Zdravko Ponoš rekao je da 3. april predstavlja istorijsku priliku da zaustavimo “voz koji srlja” u provaliju.

                           “Naši preci su stvarali Srbiju u mnogo težim okolnostima puškom, učinimo mi to olovkom”, izjavio je Ponoš.On je kazao da bi teško bilo šta još ostalo od ove države, ukoliko aktuelna vlast ostane na vlasti još koju godinu i nastavi da zagadjuje vodu, vazduh i zemlju, da prodaje resurse i da urušava institutucije sistema kriminalizacijom i korupcijom.

                        Prema njegovim rečima, odlazeći predsednik Srbije Aleksandar Vučić opredelio se da gradi državno jedinstvo na strahu od rata u Ukrajini koji je od Niša udaljen 1.885 kilometara.

                         “Situacija u Ukrajini nije za podrugivanje i igranje, svašta od toga može da se izrodi, ali to nije nešto što treba da bude  briga gradjana Srbije, već  ljudi koji su se kandidovali za izbore i dobili vlast”, kazao je Ponoš i dodao:

                        “Predsednik države ne treba da širi paniku, to je krivično delo, on treba da uliva poverenje. Ne treba da se ispoveda narodu, već da sasluša šta narod kaže. On (Vučić) radi sve suprotno od onoga što treba da radi”, istakao je Ponoš.

                         Naglasio je da se nijedan predsednik države od Atlantika do centralne Azije nije obratio na način na koji se Vučić obratio svojim gradjanima zbog krize u Ukrajini.

                          Podsetio je da je Vučić poručio gradjanima da “ne moraju da prave zalihe hrane, jer će u Srbiji biti dovoljno i hrane i vode, pošto je država obezbedila mleko u prahu, so, milione ribljih konzervi i praviće mesne nareske”.

                            Na skupu su se okupljenima obratili i glumac Tihomir Stanić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Milošević, predsednik Gradskog odbora Djordje Stanković, zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić i predsednik Narodne stranke Miroslav Alek

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare