U Nišu prave “Novogodišnje dane” koji će trajate dve nedelje, kolko će to da košta građane ne govore

  NIŠ

U saradnji sa Turističkom organizacijom grad Niš za sugrađane organizuje Novogodišnje dane koji  počinju 24.decembra i trajaće do  7.januara, najavila je Adriana Anastasov, gradska većnica.  U pripremi novogodišnjeg programa uključene su sve ustanove kulture, a vodeći organizator programa je TON, gradske opštine i udruženja  sa kojima Grad sarađuje tokom godine.

                  „Na platou ispred Tržnog centra Kalča biće organizovano od 24.decembra svakodnevno koncerti u periodu od 12 do 20 sati do Nove godine. Nišlije će zabavljati preko 20 niških bendova i dečiji horovi. Fabrika umetnosti će na istom platou organizovati program sa samostalnim zanatlijama. Gradske opštine organizuju, takođe, svoje programe u danima koji prethode ili nastupaju nakon doleka Nove godine kao i za Božić. Ustanove kulture pripremaju svoje programe unatar njih samih ali i na Trgu“, kazala je Adriana Anastasov, gradska većnica.

                 Program koji će obeležti predpraznične dane  sugrađani mogu da vide na sajtu Grada Niša kao i na sajtu Turističke organizacije Niš.

                 „Što se tiće 31.decembra i dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu, javna nabavka je još uvek u toku i do kraja nedelje biće objavljeno ko će nastupati na novogodišnjem koncertu. Organizator je Grad Niš, a novogodišnji koncer realizuje Niški kulturni centar. Koncert će početi od 20 sati i nastupaće niške snage ali imaćemo i novogodišnjeg gosta iznenađenja koji je poznat javnosti“, kazala je Adriana Anastasov.

                 Prema nezvaničnim informacijama Nišlije  Novu godinu na Trgu kralja Milana dočekati sa folk pevačem Harisom Džinovićem. No da li će iznenađenja biti znaće se već do kraja nedelje.

                Na sajtu Niškog kulturnog centra raspisana je javna nabavka kojom se traži organizator nastupa, a početak nastupa planiran je za pola sata pre ponoći i trajaće dva sata. Novogodišnji nastup izabranog gosta iznenašenja počinje u 23,30 i trajaće do 1,30 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare