U Nišu poskupeo hleb

NIŠ

Od danas, hleb i pecivo su skuplji u svim radnjama u Nišu za najmanje pet dinara. Predsednik Unije pekara Niša Bratislav Vukadinović rekao je da su od danas skuplji pekarski proizvodi „Žitopeka“, kao najvećeg snabdevača potrošača u Nišu, ali da su pre toga poskupeli proizvodi ostalih pekara.                 

„‘Žitopek’ je poslednji u nizu podigao cene svojih proizvoda, dok su ostale pekare to učinile sukcesivno, počev od juna“, kazao je Vukadinović.

Prema njegovim rečima, pecivo je poskupelo linearno za pet dinara po komadu, a vekna hleba od 500 grama, proizvedena od brašna tip 500, poskupela je sa 35 dinara na 40.

Vukadinović je rekao da su pekari imali nekoliko sastanaka od aprila do juna na kojima je konstatovano da su cene svih pekarskih „inputa“ porasle za minimum 50 odsto.

Poskupelo je, kazao je, brašno, gorivo, električna energija, aditivi, margarin i kvasac.

„Još juna smo konstatovali da su cene pekarskih proizvoda takve da pekare vode u ‘minus’ i saglasili se da mogu da ih koriguju“, istakao je Vukadinović.

Stanovnike Niša hlebom snabdeva osam većih pekara iz tog mesta i okolnih gradova.

Pojedine pekare i dalje u svom prodajnom asortimanu imaju i dalje hleb od 35 dinara, ali je on lakši od standardnih 500 grama.

Medjutim, pojedine vrste vekni, poput onih proizvedenih od integralnog ili raženog brašna, ostale su iste gramaže, a poskupele su za 15 do 20 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare