U Nišu otvorena prva podzemna garaža južno od Beograda

NIŠ

U Nišu je otvorena prva podzemna garaža južno od Beograda koja se nalazi ispod TC Ambasador i koja je nakon rekonstrukcije predata JKP „Parking servis“ i građanaima na upotrebu. Svečanom puštanju u rad garaže prisustvovale su mnogobrojne zvanice, a prostor je obišla sa svojim saradnicima i grdaonačelnica Niša Dragana Sotirovski u pratnji direktora JKP „Parking servis“ Dejana Dimitrijevića.                                 Prema rečima Vladislave Ivković, pomoćnice gradonačelnice, na ovaj način je rešen problem parkiranja u strogom centru grada nakon što su, zbog proširenja centralnog gradskog trga građani ostali bez parkinga kod Tvrđavskoh mosta.

                              „Izgradnjom novog centralnog gradskog trga izgubili smo parkiralište kod Tvrđavskog mosta sa značajnim brojem parking mesta, ali se Grad potrudio i pronašao rešenje da ta mesta budu nadomeštena u užem gradskom jezgru i to je rešeno  upravo rekonstrukcijom i  opremanjem ove garaže“, kazala je Vladislava Ivković.

                               Dejan Dimitrijević, direktor JKP „Parking servis“ je istako da je izuzetno zadovoljan izgledom jedine podzemne garaže južno od Beograda. Dodao je da će građanima Niša biti 24 sata na raspolaganju, a u garaži će noći istovremeno da se parkira 58 automobila koliko garaža ima i mesta. Naplata parkiranja u garaži vršiće se po započetom satu  i iznosi 100 dinara kao i u ostalim gražama i osebnim parkiralištima.

                              „Uspešnim završetkom ovog projekta pokzali smo da smo spremni kako kadrovski tako i u svakom drugom pogledu da realizujemo i ispratimo ozbiljne projekte  u gradu. Grad Niš ima oko 3600 parking mesta na uličnim frontovima. Poslednjih  pet godina taj broj je uvećan za 20 posto porastom standarda u gradu i broja automobila. Pored parkirališta na ulicama odradili smo i dve montažne garaže, a imamo već spremnu konstrukciju za još jednu montažnu garažu poput karaže na Sinđelićevom trgu  i spremni smo za njenu montažu kada budemo dobili lokaciju“, kaže Dimitrijević.

                         U narednom periodu  osnovni zadatak  Grada biće, pored   širenja parkirališta u gradu jer je to ozbiljan problem, obezbeđenje parking prostora oko vrtića.                        „Grad već radi na toma da se obezbedi prostor, ne za duže zadržavanje, ali za zaustavljanje vozila prilikom dolaska ili odlaska dece, u neposrednjoj blizini vrtića. U sardnji sa Praking servisom i upravljačem puta Direkcijom za izgradnju grada  to će biti naš prioritetni zadatak  koji ćemo na neki način sagledati“, kazala je Vladislava Ivković.       

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare