U Nišu održana druga konferencija „Devojke koje menjaju svet“

NIŠ

Puno je uspešnih mladih devojaka u gradu koje imaju izuzetno uspešnu karijeru, koje su profesionlne i koje iza sebe imaju puno rada ali i motivacije da ostvare svoje ciljeve. Cilj  konferencije „Devojke koje menjaju svet“ je da predstavimo dobre primere ili i da bodrimo mlade devojke da pokažu svoje rezultate ali i da budu uzor ostalim mladim devojkama, kazala je Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće u Nišu na otvaranju druge po redu Konferencije „Devojke koje menjaju svet“ koju ova ustanova organizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Niša.

    „Izuteno je važno da se sa mladim devojkama radi na njihovom ekonomskom osnaživanju  jer samo ekonomski osnažena je jaka žena. Ekonomsko osnaživanje žena je ključno u borbi protiv nasilja nad devojkama i ženama i neophodno je da se o ovome što više govori. Ovoga puta nećemo govoriti o tome kako da devojke i žene prepoznaju nasilnika i kako da se zaštite. Danas govorimo o zdravim partnerskim vezama. Mladi koji su danas ovde su ti koji će sutra sklapati brakove, oni su ti koji mogu da utiču na menjanju stereotipa i predrasuda koje se tiču nasilja nad ženama i zbog toga su ovakve konferencije od velikog značaja“, istakla je Sonja Šćekić.

    U okviru konferencije održana su dva panela i mini sajam gde su predstavljeni unikatni proizvodi koje prave članice Udruženja za negovanje tradicije „Višnja”.

    U okviru prvog panela govorile su uspešne mlade devojke iz raznih oblasti o svom putu do uspeha, preprekama koje su prevazišle da postignu svoje ciljeve, motivaciji i podršci.

    Svoja iskustva u okviru ovog panela podelile su Jelena Milošević, jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta u Nišu i prva dobitnica nagrade „Dr Miodrag Lazić“, Mila Pužić, dirigent, profesor u Muzičkoj školi u Nišu i organizator brojnih muzičkih festivala, Natalija Milićević, mlada preduzetnica, osnivač restorana brzne hrane „Rižoto Bar“ i suosnivač start up kompanije „Go Digital“, Jovana Ilić, aktivistkinja i jedna od osnivača organizacije „5 minuta za tebe“ i Iva Petrović, mlada Nišlijka koja se nalazi na prvom mestu svetske rang liste u tekvondou u kategoriji kadetkinja.

   Jelena Milošević je iz Vranja, a sada je zaposlena u UKC Niš.

  „Moja poruka svim devojkama i ženama je prvenstveno da pokušaju  da promene svet ali i da ostvare svoje želje.Ono što je važno je da ne gube hrabrost u slučaju da nešto od njihovih želja ne ide po planu i naiđu na neke poteškoće već da u takvim  trenucima skupe snagu, da budu još jače i produktivnije  i sigurno će dođi do uspeha i ostvarenja svojih ciljeva“, kazala je Jelana.

    Udruženje „Višnja“ radi već desetak godina, a vode ga žene, žene koje znaju šta hoće i kom cilju teže.

   „Poruka našeg Uduženja devojkama je da dođu kod nas da zajedno menjamo svet, da sa nama nauče nešto novo, da zajedno čuvamo tradiciju starih zanata.Kod nas uvek mogu  da nauče nešto novo, a tu smo da im pružimo pomoć oko ostvarivanja svojih preduzetničkih snova od samog početka pisanja biznis plana do realizacije ostvaranja svojih radnji“, kazala je Maja Sević iz Udruženja „Višnja“.

  U okviru drugog panela direktorka Sigurne kuće u Nišu, Sonja Šćekić i psiholog Sigurne kuće u Nišu, Maja Todorović govoriće o ekonomskom osnaživanju žena, mladima i njihovim partnerskim vezama i obrascima afektivne vezanosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare