U Nišu održan Aktiv direktora medicinskih škola

NIŠ

Srednja medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“ iz Niša bila je domaćin sastanka Aktiva direktora 30 medicinskih škola iz Srbije. Na poziv direktora niške Medicinske škole skupu je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić na čijoj teritoriji se i nalazi ova srednja škola i sa kojom opština ima odličnu saradnju.

Otvarajući skup prvi čovek najveće niške opštine naglasio je da Gradska opština Medijana ima čitav niz aktivnosti posvećenih deci i mladima kako edukativnog tako i zabavnog karaktera. Kao posebno značajnu predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je istakao pronatalitetnu politiku koju opština vodi i za šta je dobila i nagradu Udruženja „Tri plus“ Ponosna kolevka.

Exif_JPEG_420

Pomoćniku ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandru Pajiću predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić poklonio je Hristov monogram, a direktoru Srednje medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ Miroslavu Saviću zahvalnicu za dosadašnju uspešnu saradnju škole i opštine.

Savić je naglasio važnost saradnje lokalne samouprave i školstva, i posebno naglasio izuzetnu podršku koju ova škola dobija od Gradske opštine Medijana.

Ovaj skup bio je prilika da se razmene iskustva u korišćenju elektronskih dnevnika, implementaciji maturskih ispita, finansiranju ustanova i drugim oblastima rada.

Sastanku su prisustvovali i direktori 30-ak medicinskih škola iz cele Srbije, kao i predstavnici Nacionalnog prosvetnog saveta, Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Saveta za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare