U Nišu od Stefanovića zatraženo da pokaže indeks

NIŠ

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović da pokaže indeks, zatražili su učesnici “Slobodne zone” u Nišu.

Ocenjeno je i da je nedopustivo da nadležni organi ćute na krivičnu prijavu koji je Savez za Srbiju podneo protiv Stefanović zbog falsifikovanja diplome i odgovornih sa Megatrend fakulteta.

Oni koji su to hteli mogli su na ovom skupu i da “steknu” fakultetsku diplomu koja je štampana na licu mesta, uz uslov da se za nju plati par stotina evra.

Predstavnik omladine Srpskog pokreta “Dveri” u Nišu Stevan Jovanović

upozorio je da odnos prema mladima u  Srbiji mora da se promeni.

“Smanjivanjem opcija za njihov opstanak vrši se tiho proterivanje najzdravije supstance naroda, stimuliše se njihovo nezadovoljstvo i želja za odlaskom. S druge strane, podstičući apatiju mladih oni se tiho uvlače klijentelistički ki sistem režima, obećanjima, lažima i manipulacijom”, rekao je Jovanović.

On je rekao i da je nedopustivo da mladi u Srbiji  veruju da mogu nešto da postignu jedino ako su članovi partija na vlasti, odnosno Srpske napredne stranke(SNS).

Dodao je da su mladi ljudi svedoci ogromne korupcije koja vlada u zemlji, kao i afera sa falsifikovanjem diploma fakulteta i plagiranjem doktorata ministara u Vladi Republike Srbije i da u Srbiji vlada partokratija a da vladajuća stranka zloupotrebljava svoj položaj vlasti.

” Hoćemo Srbiju  kao “Zonu slobode za mlade”. Hoćemo mlade ovde. Da žive i stvaraju u Srbiji. Hoćemo da mogu da se zaposle zato što vrede, a ne zato što su članovi vladajuće stranke”, rekao je Jovanović.

Vladimir Videnović, iz Narodne stranke rekao je da su mladi u Srbiji “najugroženija kategorija” i da su ” strašno bezvoljni i apatični”.

“Kad odlaze iz zemlje oni imaju utisak da napuštaju neki apsurdan prostor, kao iz neke Domanovićeve pripovetke”, rekao je Videnović.

On je upozorio i na to da mladi nemaju svoj stav jer se nigde ne čuje njihov glas.

” Njima je potrebno da mogu da utiču na političke odluke, da ih neko uvaži i pita kako bi oni rešili problem u društvu. Problem zapošljavanja mladih jeste jedan od gorućih za njih, ali je i pitanje njihovog uvažavanja podjednako važno”, smatra Videnović.

Foto : 1 od 5 miliona Niš

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
komedija
komedija
5 godine pre

Original falsifikata.