U Nišu epidemiološka situacija nestabilna i zahteva oprez

NIŠ

Trenutna epidemiološka situacija u Nušu je nestabilna i zahteva oprez i potpuno poštovanje zaštitnih mera, istakao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš, profesor dr Zoran Perišić. Timovi ove ustanove su do sada vakcinisali 2420 Nišlija, kojima se i dalje preporučuje krajni oprez, dodao je Perišić.

Povećanje broja novoobolelih od koronavirusa u Srbiji ogleda se i u stalnom dnevnom porastu hosputalizovanih pacijenata u kovid objektima UKC Niš, upozorava direktor, profesor dr Zoran Perišić.

                    “Situacija se svakodnevno prati, imamo 10 više ležećih pacijenata nego prethodnog dana, ali nije moglo ni da bude drugačije kada smo juče imali 156 novozaraženih. Najmanje 10 ili 20 posto njih mora da ostane u bolnici. Koristimo i kapacitete Kovid bolnice u Kruševcu ali je to za pacijente van Niša”, kazao je Perišić.

                    On je istako da svi građani moraju da se pridržavaju mera kako bi se zaustavilo širenje Kovida 19.

                    “Vakcinacija nije sama po sebi dovoljna i moramo i dalje da se pridržavamo odgovarajućih mera. I ja sam vakcinisan i nosim masku jer sam sada u zatvorenoj prostoriji. Mere kriznog štaba su i dalje na snazi i moramo ih se svi pridržavati”, kazao je Perišić.

                     Od sredine februara i UKC se sa svojim timovima uključio u vakcinaciju stanovništva od kovida 19.

                    “Bili smo podrška Domu zdravlja koji je veličanstveno obavio svoj zadatak i vakcinisali smo 2420 pacijenata  kineskom vakcinom. Našli smo i novi proctor za imunizaciju građana, Oficirski dom, koji jeodgovorio svim zahtevima za organizovanje vakcinacije velikog broja ljudi. Odziv građana je bio velik”, kazao je Perišić.

                    Prema njegovim rečima najveći broj vakcinisanih Nišlija od strane timova UKC u jednom danu bio je 560.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare