U Nišu će 1.septembra u škole poći 2.200 prvaka

NIŠ

Na teritoriji koju pokriva Školska uprava Niš 1.septembra u škole će poći 4.750 srednjoškolaca i 4.300 osnovaca od čega 2.200 prvaka. Nastava će biti organizovana po prvom modelu odnosno svi đaci će nastavu pohađati u školskim klupama. Ovu odluku doneo je Tim za škole 18. avgusta.

Sve osnovne i srednje škole na teritoriji koju pokriva školska uprava Niš spremne su za početak školske godine. Prvog septembra u đačke klupe će sesti 4.750 srednjoškolaca i 4.300 osnovaca. Što se prvaka tiče ove godine u školu kreće približno isti broj kao i prethodnih godina tačnije 2.200 učenika.

  „Školska godina će krenuti 1.septembra nastava će se odvijati po prvom modelu   koji je ustanovilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Praktično to znači da će svi đaci biti u klupama i nastava će se ovijati neposredno. Svedoci smo da pandemija i dalje traje  ali je Tim za škole koji je funkcionisano i prošle godine doneo je odluku da se nastava na teritoriji cele Srbije odvija neposredno“, kaže Predrag Nešović, načelnik Školske uprave u Nišu koja pokriva tri okruga, Nišavski, Pirotski i Toplički.

                                  Tim za škole koji čine predstavnici ministarstva prosvete i instituta za javno zdravlje pratiće epidemijološku situaciju u zemlji.

                                  „Od početka nastave škole će na nedeljnom nivou informisati Ministarstvo prosvete o broju dece i profesora koji su zaraženi. Postojaće upitnik koje će škole popunjavati i ako bude zaraženih učenika ili nastavnika reagovaće se na već ustaljeni način. Moguće je primienjivati i ostale modele nastave, ali to zavisi od epidemiološke situacije. Škole su spremne za svaki od modela nastave koji može da se primenjuje jer već imaju dovoljno iskustva iz prethodnog perioda tako da neče biti nikakvih prepreka da se nastava odvija i onlajn ukoliko to bude potrebno“, ističe Nešović.

                               U školama će se i dalje voditi računa o svim merama prevencije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare