U niškoj Vojnoj bolnici prvog dana akcije obavljena 43 pregleda

NIŠ

Ministarstvo odbrane  Srbije organizovalo je besplatne lekarske preglede namenjene ženama za rano otkrivanje raka grlića materice i raka dojke, u Vojnoj bolnici u Nišu. Ova akcija počela je danas I trajaće do petka 20. aprila.

Pregledi  se obavljaju u periodu od 10 do 14 časova

 Kako kažu u niškoj Vojnoj bolnici planirano je da se dnevno obavi od 20 do 25  ovakvih pregleda po kabinetima.

Danas, prvog dana akcije, obavljena su  43 pregleda.

 “ Koliko smo zakazali toliko smo  pregledali pacijentkinja. Zarad dobrog kvaliteta  obavili smo manji broj nego to smo ranije planirali. U okviru ginekoloških pregleda odrađene su I ostale dijagnostičke procedure, po mišljenju lekara ginekologa I ultrazvučni pregled dojke kod žena koje du upućene sa hirurškog kabineta, nakon pregleda hirurga” kaže PR Vojne bolnice Mila Nedeljković.

Preglede obavljaju ginekolozi, radiolozi, hirurzi, patolozi i citolozi u skladu sa indikacijama kod pacijenata. Osim ginekoloških pregleda (ultrazvuk, PAPA test, kolposkopija)  realizuju se i ultrazvučni pregledi dojki i mamografije.

Ove akcije sprovode se I u vojnim zdravstvenim ustanovama u Beogradu I Novom Sadu a u cilju preventivnog očuvanja zdravlja I eventualnog ranog otkrivanja bolesti od kojih umire najveći broj žena.

Brojevi telefona na koje mogu sve zainteresovane pacijentkonje da se prijave  su 018/508-857 (za ginekološke preglede) i 018/555-057 (za preglede dojke)i koji se odvijaju na Hirurškom odeljenju. Zakazivanje je do 19. aprila, u vremenu od 8 do 13 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare