U Niškoj Banji četvrti Bazar zdravlja

????????????????????????????????????

NIŠ-NIŠKA BANJA

 

Na glavnom šetalištu u Niškoj Banji  danas je  Dom zdravlja Niš u saradnji sa GO Niška Banja, organizovao četvrti ovogodišnji Bazar zdravlja.

Zaposleni u Domu zdravlja pokazali su na ovom Bazaru da su spremni da sugrađanima budu uvek na raspolaganju u rešavanju njihovih zdravstvenih problema. Akciji su prisustvovali direktor Doma zdravlja i predstavnici GO Niška Banja.

Ovom prilikom građani su mogli da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta. Na Bazaru zdravlja radilo se: merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje procenta masne mase  u organizmu, određivanje BMI, pregled mladeža, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Na Bazaru zdravlja učestvovale su svih deset služba Doma zdravlja Niš i promovisale svoj rad.

Direktor Doma zdravlja Niš prof.dr Milorad Jerkan je naglasio da je osnovni zadatak Doma zdravlja Niš kao ustanove primarne zdravstvene zaštite, unapređenje zdravlja i poboljšanje kvaliteta života eliminisanjem uzroka koji dovode do pojave bolesti i približavanje sistema zdravstvene zaštite korisnicima. Takođe je naglasio da je osnovni cilj ovakvih „Bazara“, promocija zdravlja i zdravih stilova života, kao i smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od masovnih nezaraznih bolesti.

Bazar zdravlja je odlično posećen  što nije ni čdo jer danas Niška Banja slavi slavu Svetog Iliju pa je i više ostiju koji su ovoga dana posetili Nišku Banju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare