U Niškim školama biće zapošljeno 450 radnika, a očekuje se i spajanje škola

NIŠ

 Učitelji, nastavnici i profesori sa područja Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga, nji 450 koji su se istakli kvalitetnim i posvećenim radom dobiće priliku da budu primljeni u stalni radni odnos, saznajemo od načelnika Nišavskoh upravnog okruga Dragana Geja. U prvom konkursu posao će dobiti prosfetni radnici koji su počeli da rade 2014. i 2015.godine kao i pre toga.

              „U prvom krugu ih je bilo ukupno 174 koji su predavali različite predmete a najviše je bilo učitelja, zatim kurira, domara, servirki, higijeničara, 56, ali je bilo vrlo malo nastavnika koji su i srce sistema“, kazao je Gejo.

                On je dodao da je u drugom krugu zapoleno na neodređeno 140 nastavnika, a onda su spustili normu na 60 do 100 procenata.

                  „U tom krugu je prošlo 147 zapsolenih u školama“, kazao je Gejo.

                Načelnik Školske uprave u Nišu je istako da najmanje posla ima za profesore srpskog jezika i matematike, dok su deficitarni profeori geodezije, nemačkog jezika i iz grupe tehničkih predmeta.

                    „Profesori geodezije su nam uvek bili deficitarni kao i ostalih specifičnih građevinskih predmeta, a sada nam sve više nedostaju profesori informatike i računarstva. Njih ima, ali oni ne žele da rade u prosveti i traže jače i moćnije firme gde su dobro plaćeni“, ističe Gejo.

               Prema njegovim rečima u narednom periodu se očekuje i definisanija mreža škola, odnosno spajanje škola,a  takvih u Nišu ima desetak. Objašnjava da bi se sredstva koja bi se na taj način uštedela upotrebila za modernizaciju nastave.

               „Spajaćemo neke manje škole sa većim,  ne postoje škole koje će se ugasiti. Na području Niša biće spojeno desetak škola, smanjićemo i broj izdvojenih odeljenja. Primera radi ako škola ima 20 izdvojenih odeljenja u kojima je, ponekad jedno ili dva deteta. Mozda ta deca mogu da se voze do matične škole što bi bilo racionalnije“, ističe Gejo.

                 On naglašava da ni nastavno ni nestavno osobolje neće ostati bez posla zbog umrežavanja škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare