U Nemačkoj se sude zbog zvona na kravama

BAVARSKA

(BBC)

Život u mirnom i uređenom gradiću ponekad mogu da poremete i najmanje stvari, poput zvona koja se stavljaju kravama oko vrata.

Muž i žena kupili su veliku kuću okruženu zelenim poljima na obodu Holckirhena u južnoj Bavarskoj. Kada su se uselili u kuću 2011. godine, polja oko kuće su bila prazna, ali su 2014. izdata Regini Kiler, koja ima malu farmu i mlekaru, prenosi Bi-Bi-Si.

Ilustracija
Ilustracija
Od tada neimenovani par ima velikih problema zbog krava gospođe Kiler. Na prvom mestu zbog kravljih zvona, a onda i zbog smrada od izmeta i insekta koji ga prate.

Par je izgubio tužbu 2017. godine, ali su se žalili na presudu. Osim toga, tužili su i gradski savet zbog izdavanja polja da bi se na njima napasala stoka.

Zvona se čuju neprestano, i danju i noću, zbog čega je par počeo da pati od depresije i nesanice.

Oni su istakli u sudu da u ravnici nema potrebe stavljati zvona kravama. „Jeste li videti nekad kravlje zvonce u Holandiji?“, upitali su sud.

Kravama bi, prema njihovom mišljenju, trebalo staviti dži-pi-es uređaje oko vrata.

S druge strane, gospođa Kiler kaže da zvona drži u slučaju da životinja pobegne, jer joj to omogućava da je pronađe. Čak i noću.

Osim toga, dži-pi-es uređaji su prilično skupi.

Lokalno stanovništvo je većinom na njenoj strani.

„Ovo je selo. Krave i zvonca su deo tradicije. LJudi moraju da prihvate činjenicu da ovde ima farmi, sa kravama i njihovim izmetom“, ističe jedan od stanovnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare