U Nemačkoj razmatraju strože mere

dangerous coronavirus Covid-19 virus in a laboratory - infection of 2019-nCoV virus. Global pandemic risk due to coronavirus outbreak

BERLIN

Nemački ministar zdravlja Karl Loterbah ocenio je danas da treba razmotriti strože mere ograničenja kontakta između građana i povećati broj vakcinisanih trećom dozom protiv virusa korona.

U petak bi nemački kancelar Olaf Šolc trebalo da sa predstavnicima lokalnih vlasti razgovara o odgovoru na širenje omikron varijante virusa korona.

Strože mere će biti neophodne zbog teškog talasa koji dolazi, izjavio je Loterbah, javlja Rojters.

U decembru je broj novih slučajeva zaraze u Nemačkoj počeo da se smanjuje, pošto je uvedena obaveza posedovanja dokaza o vakcinaciji za brojne aktivnosti u zatvorenom prostoru, ali je prošle nedelje ponovo počeo da raste.

Danas je zabeleženo skoro 59.000 novih slučajeva, što je za 47 odsto više nego pre sedam dana.

Virus je odneo još 346 života, tako da je u Nemačkoj skoro 113.000 osoba umrlo od kovid-19.

Loterbah je rekao da želi da više od 80 odsto građana koji su vakcinisani dva puta prime i treću dozu, što bi bilo oko 56 odsto stanovništva, ”jer je to najbolja zaštita od varijante omikron”.

U Nemačkoj je 71 odsto populacije primio dve doze vakcine, a 39 odsto i treću dozu.

Loterbah je iocenio kako važeće restriktivne mere znače da ljudi imaju 50 odsto manje kontakata nego pre izbijanja pandemije.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare