U nedelju šesti Svetosavski bal

NIŠ

U nedelju, 28. januara 2018. godine u hotelu „New City“ u Nišu, Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Niša, Studentski kulturni centar Niš, a na inicijativu gospodina Hadži – Ivana Redija i uz blagoslov Episkopa niškog, gospodina Arsenija, organizovaće se ŠESTI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL.

Bal se održava povodom 140 godina slobodnog Niša, pod sloganom “Sloboda i nezavisnot nemaju cenu”.

 

U duhu Svetosavlja, sabornosti i dobročinstvaNišlijama se pruža prilika da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, negujući time lepu tradiciju kulturnog života grada, pokažu ličnu i društvenu odgovornost i spremnost da pomognu drugima i svojoj lokalnoj zajednici.

Za Šesti dobrotvorni Svetosavski bal, prikupljena sredstva biće namenjena  “Niškom udruženju studenata sa hendikepom” za nabavku guseničara za invalidska kolica.

Minimalna donacija iznosi 2.000 dinara i uplaćuje sa na račun Udruženja 180-7001210000614-27 AIK Banka, sa naznakom “DOBROTVORNI PRILOG ZA ŠESTI SVETOSAVSKI BAL”.

Kao I svake godine tradicionlano za Svetosavski bal je propisan  i način odevanja, primeren ovoj specijalnoj prilici.

Za dame je predviđena balska ili duga večernja haljina a za gospodu  tamno večernje odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele. Dozvoljena je I starogradska nošnja, smoking, kao i paradna uniforma ili svečana službena odeća.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare