U nedelju preventivni pregled štitaste žlezde

Human anatomy. Thyroid gland in human body on white. Thyroid control.

LESKOVAC

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević poslao je saoštenje gde se kaže da, s obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, biće organizovani preventivni pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Ovi pregledi biće obavljeni u nedelju  3. marta .2024 godine, u periodu od 8 do 16 časova. Opšta bolnica Leskovac će sprovoditi preventivne preglede štitaste žlezde (ultrazvučne preglede i određivanje nivoa hormona) na sledeći način:

Ultrazvučne preglede štitaste žlezde će lekari Opšte bolnice Leskovac obavljati u prostorijama Doma zdravlja Leskovac, Službi za radiološku dijagnostiku, od 8 do 16 časova.

Laboratorijske analize hormona štitaste žlezde (TSH, FT4 i antitireoglobulinska antitela) će se obavljati u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac, od 08 – 10,30 časova.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u navedenim terminima. Pregledi se organizuju za odrasle osobe koje ranije nisu imale detektovano oboljenje štitaste žlezde. Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti, poručuje Dimitrijević. (kraj) IS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare