U najvećem srpskom povratničkom selu Osojane pronađena bomba

ISTOK-PRIŠTINA

Ispred Omladinskog centra u Osojanu kod Istoka jutros je bačena bomba, koja na svu sreću nije eksplodirala.

Kako su predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak, koji se nalaze u Osojanu javili, eksplozivnu napravu je primetio radnik ovog centra nakon otvaranja i slučaj odmah prijavio policiji.

„ Ovo je ozbiljno ugrožavanja bezbednosti Srba koji žive u Osojanu. Samo slučajnošću izbegnute su veće posledice. Sem osude koju šaljem, želim da istaknem da napadi na Srbe moraju odmah prestati. Situacija je veoma ozbiljna i upravo zbog toga zahtevam hitnu reakciju kosovske policije i međunarodne zajednice“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, nakon drugog incidenta u nizu koji se u povratničkim mestima dogodio za manje od 24 časa.

Izgradnju Omladinskog centra u Osojanu je finasiralo Ministarstvo za zajednice i povratak, a centar je prošle godine pušten u rad.

Ovo je mesto gde se omladina iz ovog mesta rekreira, što dodatno stvara zabrinutost da je neko ovim činom imao ozbiljne namere u slanju poruke da oni ovde nisu sigurni, navodi  Ministarstvo za zajednice i povratak.

„ Kada smo finansirali izgradnju Omladinskog centra imali smo nameru da okupimo što veći broj mladih na jednom mestu, koji bi se družili i koji bi slobodno vreme provodili na koristan način. Ovo što se jutros dogodilo me je ozbiljno zabrinulo. Tražiću odgovor na pitanje od nadležnih, da imenom i prezimenom u javnosti iznesu ko je ovo učinio jer je to u interesu svih“, rekao je Jevtić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare