U Medvedji radovi počeli u oktobru, rok za završetak decembar

MEDVEDJA

U Medvedji su počeli radovi na izradi atmosferske kanalizacije, kod Tehničke škole „Nikola Tesla“ do reke, kao i na izgradnji mini peč terena za fudbal.

Predvidjeno je i postavljanje ulične rasvete prema Vidikovcu i Retkocerskom putu.

Izvodjač radova, gradjevinsko – preradjivačko preduzeće „Investprodukt“ iz Lebana, po ugovoru, ima obavezu da zameni novi cevovod atmosferske kanalizacije sa izradom gajger slivnika kako na staroj, tako i na novoj mreži, ukupne dužine od 600 metara.

Vrednost ugovora, koji je zaključen septembra, iznosi 4.553.760 dinara, dok je rok za završetak radova 60 dana.

Izrada atmosferske kanalizacije predstavlja višedecenijski problem, čija realizacija nije bila moguća zbog nerešenih, imovinsko – pravnih, odnosa.

Predsednik opštine, Nebojša Arsić je izjavio da je zadovoljan dinamikom kojom se radovi odvijaju.

Ugovorom, koji je sklopljen sa firmom „Investprodukt“, predvidjena je i izgradnja mini peč terena za fudbal, čija je vrednost 3.969.360 dinara. Teren će, takodje, biti ogradjen i postavljen veštačkom travom, najkasnije do 15. novembra.

Radovi na postavljanju ulične rasvete prema Vidikovcu, do rezervoara za snabdevanje vodom, koji iznose skoro 3,5 miliona dinara, još uvek nisu započeti.

„Investprodukt“, izvodjač radova angažovan i na ovom projektu, od trenutka uvodjenja u posao, ima rok od 60 dana za završetak projekta.

Takodje, planirano je i postavljanje ulične rasvete ka Retkocerskom putu, čija je vrednost radova 2.557.668 dinara.

Uskoro će početi radovi i na izgradnji nove zaobilaznice odnosno na izradi kompletne ulice, od vodovoda, kanalizacije, rasvete, atmosferske kanalizacije i trotoara.

Opština Medvedja zaključila je ugovor sa PZP „Vranje“, a predvidjena vrednost radova iznosi preko 23 miliona dinara.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare