U Medveđi problemi sa vodom već nedelju dana

MEDVEĐA

Više građana Medveđe zvalo je JUGpress zbog problema koje imaju sa vodosnabdevanjem već nedelju dana.

Kažu da pozivi nadležnima u opštine ne pomažu jer su zaokupljeni prečim poslom, predizbornom kampanjom.

Građani se žale da u predhodnik danima nije bilo ni cisterne sa vodom na ulici i da su morali svakodnevno da kupuju vodu. U medjuvremenu je cisterna stigla ali curi.

Na ovaj problem ukazuje i Pokret za razvoj Medveđe u svom saopštenju.

,,Pokret za razvoj Medveđe smatra da problem vodosnabdevanja i regulisanja kanalizacije mora biti prioritet, jer neodgovornim postupanjem urušavamo ionako loš sistem koji vodi JKP «OBNOVA» u Medveđi.
U Medveđi se od 23.avgusta građani snalaze na različite načine kako bi imali elementarne uslove za život, a to su čista i pitka voda. Podsećamo da je tokom juna došlo do pojave nesnosnog smrada u Novom naselju, kada se kanalizacija spustila u veštačko jezero i time uništila riblji fond. Za to vreme odlazeća vlast u izbornoj kampanji za 8.septembar prikuplja podršku preko omladinaca iz drugih mesta, dok naša deca beže iz Medveđe i sele se jer nemaju posao, normalne uslove za život, za ženidbu i opstanak.
Juče je postavljena cisterna sa vodom ispred Doma kulture koja curi, a dovežena je iz JKP Lebane i ovo ne bi bilo čudno da opština Medveđa nema svoje JKP „OBNOVA“ koje izgleda ne radi svoj posao! Zašto se ne uloži u veći vodozahvat, koji bi obezbedio građanima redovno snabdevanje vodom tokom letnjih meseci? Da li se polivaju poljoprivredni usevi iz vodovoda? Da li je 200 hiljada evra dovoljno da se sredi ovaj sistem ili li je ulaganje potrebnije za tzv. vidikovac? Dovoljno je da se zna da su u Medveđu juče došli rukovodioci Vaterpolo saveza Srbije, pa se pitamo da li je to najava da će cisternama dovoditi vodu do bazena!? U najavi je dolazak ministra poljoprivrede, u funkcionerskoj kampanji za podršku odlazećeg režima, pa seljani Gazdara, Negosavlja, Maćedonca, Rujkovca i ostali mogu očekivati da će da „preliva“ iz česmi i na njivama!
Mi pitamo građane da li su liste koje su se prijavile za izbore 8. septembra ista garnitura koja nema plan da radi u korist građana, već na štetu povećanjem poreza, taksi i još većim zagađenjem voda. Mi pozivamo građane da ne izlaze na izbore, jer neće imati ko da ih primi na razgovor, da čuje njihove probleme, a još važnije da radi u interesu građana,, navodi ovaj pokret.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare