U Medvedji predsednik Skupštine opštine ipak iz SPS

MEDVEDJA

Sa dvadeset glasova odbornika “za” danas je u Medvedji za novog predsednika Skupštine opštine izabran kandidat SPS Milan Stevanović.

On će na ovoj poziciji zameniti Milisava Miletića koji je ostavku podneo 27. aprila.

Izbor Stevanovića kao kandidata socijalista  je stvar ranije postignutog koalicionog dogovora izmedju SNS i SPS još prilikom formiranja  ali ovoj odluci su prethodila izvesna “gibanja” u redovima lokalnog SNS .

Neki od SNS-ovaca su bili protiv ovog rešenja a prema informacijama koje ima JUGpress od državnog sekretara  Dragana Stevanovića, koji je u SNS-u inače zadužen za jug Srnbije, prošlog petka je na partijkom sastanku u Medvedji zatraženo da razgovara sa “vrhom” o tome da zapravo kadar naprednjaka bude imenovan na ovu poziciju.

Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu SNS, juče je stigao sms od Stevanovića da koalicioni sporazum mora da se poštuje.

Za novog predsednika Skupštine opštine Medvedja danas ipak nije glasalo sedmoro odbornika SNS, medju njima i šef odborničke grupe Žika Pavlović i još jedan odbornik iz “krila” predsednika opštine  ali i odbornici koji su se izdvojili iz SNS i okupljeni su oko  pomoćnika predsednika opštine Radomira Radovanovića.

Ukupno je za bilo 20 a protiv sedam glasova.

Albanski opozicioni odbornici iz Demokratske partije su izašli sa sednice Skupštine opštine pre glasanja.

Za Stevanovića su glasali preostali odbornici SNS , SPS,  PUPS-a, Grupe gradjana za Gornju Jablanicu i albanske Partije dmeokratskog delovanja (PDD) , koji inače čine vlast u Medvedji.

Sednica je nastavljena po ranije planiranom dnevnom redu .

Do izbora novog predsednika Skupštine sednicom je predsedavao zamenik Fljorim Sahiti iz PDD.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare