U lokalnom javnom sektoru u Vranju bez posla ostaje 31 radnik

VRANJE

Na sednici Gadskog veća koje je  danas održano u Vranju najviše reči je bilo o pravilnicima o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u pojedinim gradskim javnim ustanovama i preduzećima, koji su usklađeni sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

Najviše ljudi odlazi iz JP „Novi dom“. Po novom Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta sada će umesto 45 biti zaposlen 31 radnik. Od svih javnih preduzeća i ustanova iz „Novog doma“ odlazi najviše, njih 14, rekla je na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

 U Zavodu za urbanizam će umesto 15 biti 13 radnika. U Upravi banje sa 19 zaposlenih, broj se smanjuje na 12, s tim što su troje obuhvaćeni racionalizacijom, a ostali će biti preraspoređeni na poslovima u gradskoj opštini Vranjska Banja.

U Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite će biti 26 zaposlenih umesto 28, u Pozorištu će biti 20 radnika, za jedan manje nego dosada. Istorijski arhiv će imati 18 umesto 21 zaposlenog, Narodni univerzitet 10, za jedan manje, kao i Regionalni centar za talente gde se broj smanjuje sa 4 na 3.

U Školi animiranog filma neće biti racionalizacije zaposlenih.

Prema predviđenom planu racionalizacije u javnim preduzećima i ustanovama bez posla bi trebalo da ostane 99 ljudi. Za sada predviđen je odlazak 31 radnika, ima i prirodnog odliva.

Pravilnici preostalih javnih ustanova i preduzeća biće usvojeni na jednoj od narednih sednica. O tome ko odlazi iz preduzeća ili ustanove odlučuju direktori, rekla je Jovićeva.

Gradski većnici usvojili su i Odluku da se šest bračnih parova finansira sa po 400.000 dinara na ime vantelesne oplodnje.

Doneta je i Odluka o usvajanju plana postavljanju manjih montažnih objekata privremenog karaktera po zonama. Planom se definišu mesto, broj, vrsta, tip i vreme korišćenja, odnosno urbanističko-tehnički, prostorni i drugi uslovi postavljanja objekata na površinama javne namene.

U prvoj zoni moći će da rade trafike, fotokopirnice, semenkare, časovničarnice i drugo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare