U Ljiljancu kod Bujanovca za nedelju dana vodu za piće imali samo nekoliko sati

BUJANOVAC

Iamo problem sa vodom, u oslednjih nedelju dana nije se nakupilo više od 5-6 sati da smo imali vodu, klažu za JUGpress meštani sela Ljiljance koje se nalazi na samo šest kilometara od Bujanovca.

” Dođe ujutru oko 5-6, na nekih sat, sat i deset minuta i onda nestane i mi ne znam šta da radimo”, kaže nam predsednik Mesne zajednice Ljiljance Slavoljub Ristić.

“Bili smo kod potpresednika opštine Bujanovac ali i on kaže da ne može da nađe tehničkog direktora javnog preduzeća “Komunalac” pošto je nedostupan čitavo prepodne. Bili smo i u “Komunalcu“, niko ne zna gde je. Jednostavno, čovek danas nije došao na posao, po rečima ljudi iz „Komunalca“ niko ne zna ni gde je ni šta je s njim. A građani trpe, jako teško se snalazimo za vodu”, ogorčen je Ristić.

Kaže da neki meštani imaju stare banure ali i da je to mala količina vode koja ne može da zadovolji potrebe jednog domaćinstva, a kamoli potrebe stoke i svega ostalog.

U srpskom selu Ljiljance živi oko 600 stanovnika.

U opštini Bujanovca, bez obzira na vrlo viskoke temperature, aktuelna je restrikcija vode.

Ova opština već nekoliko godina ima problem sa vodosnabdevanjem a u lokalnoj samoupravi kažu da je odluka da se restrikcija sprovodi na način da pogadja sve stanovniike podjednako ali i da svi podjednako imaju vodu za piće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare