U Leskovcu zaraženo ukupno 76 osoba

LESKOVAC

Svih devet novoobolelih od korona virusa su radnici leskovačkih zdravstvenih ustanova, osmoro obolelih su lekari, medicinski radnici i vozači Doma zdravlja jedna osoba je uposlenik bolnice, rečeno je danas na press konferenciji.

„Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno je 76 slučajeva obolelih od zarazne bolesti COVID-19, od toga grad Leskovac beleži 71 obolelog, dok Medveđa i Vlasotince imaju po dvoje a Bojnik jedno obolelo lice,” , rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Danas je rečeno i da je započeto prošireno testiranje i da ga sada , pored Zavoda za javno zdravlje obavljaju Opšta bolnica Leskovac i svi domovi zdravlja na teritoriji Jablaničkog okruga.

čekaju se rezultati za sedamdeset i dvoje testiranih.

Nastavlja se istraživanje svih kontakata sa obolelim osobama i raste broj lica stavljenih pod zdravstveni nadzor, te u Jablaničkom okrugu taj broj iznosi 1106 a u Leskovcu 1006. Broj lica stavljenih u kućnu izolaciju iznosi 837 za Leskovac, a 1017 za teritoriju čitavog okruga. Broj lica koja su zbog kontakta sa obolelima u Juri stavljena pod zdravstveni nadzor je 350, dok je zbog jednog obolelog u Aptivu broj stavljenih pod zdravstveni nadzor 81 lice. Aptiv ne radi, a u Juri radi oko 50 po smeni radnika.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
otkaz direktoru
otkaz direktoru
4 godine pre

Direktora otpystiti. Jedino u bolnici gde je on direktor ima toliko zaposlenih da su zarazeni.To je njegova licna neodgovornost, nesposobnost, nemar, poslusnost partiji umesto struci. Postaviti drugog lekara koji ce da brine o uslovima rada, da prati stanje u bolnici, da reaguje brze, da je sposoban da uradi stvari a ne da se samo pravda kako je pokusao, trazio a nisu mu dali. Za razliku id njega, drugi direktori bolnica nisu dizvoli da im se osoblje zarazi. On jednostavno nema kontrolu nad zaposlenima, a nije sposoban da ih zastiti obezbedi im opremu. Suvise je izvikan partijski pa nije stekao autoritet.