U Leskovcu tribina narodnih poslanika ne može u gradskim prostorima , u Kragujevcu održana u sali Skupštine grada

ana

LESKOVAC

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u Leskovcu Anđela Kostić Minić otkazala je večeras prostor, za koji smo danas dobili potvrdu da je dogovoreno iznajmljivanje, za tribinu narodnih poslanika u petak , 31. marta 2023. godine.

Direktorka je mejl poslala večerac u 19 sati i tako pokazala da ono što može da se održi i Kragujevcu, sa skoro istim gostima, u sali Skupštine grada, u Leskovcu ne može ni u CSU.

Kada je Regionalna informativna agencija JUGpress , koja organizuje tribinu na kojoj će govoriti šefovi poslaničkih grupa Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović, poslanik Robert Kozma i predsednik pokreta koji prerasta u političku stranku Zdravko Ponoš, popunjavala zahtev za iznajmljivanje prostora upućen Centru za stručno usavršavanje, naveli smo da će na tribini govoriti republički poslanici o decetralizaciji i da je radni naslov “Da li Beograd vidi Leskovac?”.

Ne znamo o čemu je rečena direktorka mislila da će da govore narodni poslanici kada nam je potvrđeno iznjamljivanje prostora ( cveće i pčele, možebiti) koja nas u mejlu poslatom više sati po završetku svog zvaničnog radnog vremena obaveštava sledeće : ” Pretpostavljam da ste, budući da se bavite novinarstvom, informisani da je CSU Leskovac obrazovna ustanova (šifra delatnosti 85.59 – Ostalo obrazovanje) i da je prema članu 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja „u ustanovi zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe”. Iz navedenog nedvosmisleno proizilazi zaključak da se političke tribine ne održavaju u ustanovama obrazovanja”.

Direktorka ne zna da li bi poslanici, dakle predstavnici građana koji su i njoj poslodavci jer platu prima od para građana, govorili stranački ili ne.

Inače je , u najmanju ruku, licemerno, da se direktorka, koja je postavljena isključivo stranački na tu poziciju , poziva na član zakona koji zabranjuje “stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe”.

Naravno, jasno je da je direktorku “neko” , a svi znaju ko isključivo i jedino to može da naredi u Leskovcu, pozvao i naredio da otkaže zakup prostora.

U Leskovačkom kulturnom centru nam je ranije rečeno da toga dana, i u tom terminu, imaju bioskopsku predstavu.

A pokušaj odborničke grupe “Za Leskovac -Zajedno” da iskoristi pravo koje imaju kao odbornici i pomognu u pronalaženju prostora za ovu tribinu tražeći salu Skupštine grada, je takođe propao.

Salu nisu dobili.

Dakle, tribina, koja je sasvim legalno i regularno u Kragujevcu, gde je takođe SNS na vlasti, održana u Skupštini grada, gde i treba da se održavaju debate na razne teme, u Leskovcu će biti održana- u kafani.

Regionalna informativna agencija JUGpress obaveštava građane i građanke da će tribina u petak, 31. marta u 19 sati , biti održana u kafani Čaršija.

Naravno da očekujemo da im čelnik ovog grada, koji je baš danas obeležavao dvadeset godina uspešnog bavljenja politikom, a ovo pokazuje da mu je frka od jedne tribine sa narodnim poslanicima , pošalje inspekcije, pretnje, čauše.

U tom slučaju je širok dijapazon organizovanja tribine u pokretu, parku, pored reke, na otvorenom. . .

I, ovo je samo prva u nizu tribina koje JUGpress planira da organizuje .

Jer, građani imaju pravo da čuju i pitaju ljude koje su birali da ih predstavljaju.

Bez obzira na to da li su ti poslanici u opoziciji ili u vlasti.

I, vidimo se u petak.

Evo i pisma direktorke CSU i odgovora na njega

JUGpress

Prati
Obavesti me o
guest

5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Borko
Borko
1 godina pre

Jebivetri, obelili obraz gde treba pa ce i u Leskovac,daleko im lepa kuća

Svetiliska
Svetiliska
1 godina pre

Gospodjo Ljiljana, to sto pisete: ” Naravno, jasno je da je direktorku “neko” , a svi znaju ko isključivo i jedino to može da naredi u Leskovcu, pozvao i naredio da otkaže zakup prostora”, nije tacni. Nimalo. To je samo strah direktorka Centra za stručno usavršavanje u Leskovcu Anđele Kostić Minić da ne bude “opomenuta” Tamo Gde Treba. Andjela Kostic mora da bude veci katolik od Pape, da bi svojim predpostavljenim pokazala svoju pravovernost. Takve osobe se plase svoje sopstvene senke, ziveci zivot nedostojan ni amebe, plaseci se na svaki i najmanji samostalni stav.
Moj stav po pitanju odgovornosti za jedno takvo mesto kao sto je Centar je: Gospodjo Andjela, da bi radili jedan posao, a na dobrobit svih gradjana Leskovca, Vi morate, ali stvarno da u sebi imate veliki KURA.!
Vjaceslav Nesic

Svetiliska
Svetiliska
1 godina pre
Odgovori  Svetiliska

Samo zbog Ljiljane. KURA. ! je KURAŽ. A, to je: » КУРАЖ• МУШКИ РОД ХРАБРОСТ, СРЧАНОСТ, ОДВАЖНОСТ; ПР. КУРАЖАН.

Učenik
Učenik
1 godina pre

Ova tzv. Gospođa ne bi ni trebalo da dođu u Leskovac a kamoli da drže neku tribinu. Prvo neka kažu koliko para su lično dobili od stranih investicija da rade protiv interesa Srbije.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
1 godina pre

Poštovana urednice

Najiskrenije… barem što se “Svetilijske” i mene tiče (sasvim neskromno i bez dozvole se usuđujem da u ovom slučaju govorim u ime obojice), dobili ste mnogo lepši i pristojniji prostor u svakom pogledu. 🙂

Ukoliko pak Vaša redakcija kao orgaizator tribine, nekim čudom i taj “rezervni položaj” izgubi, vidimo se na gradskom nezavršenom trgu. On je bar stoprocentno naš, i to do poslednjeg završenog i nezavršenog dinara!