U Leskovcu Sajam zapošljavanja

LESKOVAC

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 33. Sajam zapošljavanja koji za cilj ima povezivanje nezaposlenih lica i poslodavaca. Na sajmu je 22 poslodavca iz oblasti elektroindustrije, ugostiteljstva, osiguranja, prehrambene, tekstilne i prerađivačke industrije i dr., ponudilo preko 200 novih radnih mesta.

Sajam je otvorio novi pomoćnik gradonačelnika Leskovca Milan Stojković rekavši da sve ovo rezultira otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem nezaposlenosti u gradu.

„Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje broj nezaposlenih krajem 2018. iznosio je 16821 što pokazuje da je od decembra 2012. do danas broj nezaposlenih smanjen za skoro 6000 ljudi. U prethodnih šest godina merama Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje obuhvaćeno je 1049 lica i za te namene izdvojeno je 144 miliona dinara. Što se tiče tekuće godine, za mere samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, planirana su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara.“

Direktor filijale NSZ u Leskovcu Dejan Stanković istakao je da se nada da će ovaj sajam biti uspešan kako po poslodavce, tako i po tražioce zaposlenja. Dosadašnje 15-godišnje iskustvo pokazuje da 15-20% učesnika ovog sajma na ovaj način dođe do posla.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u izjavi za medije rekao da je prioritet čitave Srbije, kao i svake lokalne samouprave otvaranje novih radnih mesta.

„Smanjili smo nezaposlenost i pored ovih novih 200 radnih mesta koje će naši sugrađani danas dobiti, ovde je i fabrika „Aptiv“, koja je drugi put na sajmu zapošljavanja, i koja, pored 600 radnika koji kod njih trenutno rade, do kraja godine će zaposliti još 1500 radnika. Dve fabrike su potpuno završene i već u funkciji i to „Jura“, koja je najsavremenija u Evropi na preko 6000 kvadrata i fabrika „Džinsi“, koja je prešla u fabriku Sintetike, gde je uloženo preko 200 miliona dinara. Ako sve to sublimiramo, to je preko 2000 novih radnih mesta. U toku maja meseca očekujemo i otvaranje britanskog tržnog centra „Kapitol park“ i novog objekta „Merkator“ u naselju Dubočica. To je sve rezultat napornog rada prethodnih godina.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare