U Leskovcu počela podela auto sedišta za decu

LESKOVAC

U Leskovcu je danas počela podela auto sedišta za bebe rođene u 2021. godini, odnosno u januaru i februaru ove godine.

U ovom periodu je rođeno 84 dece, a uručeno je 60 auto sedišta. Roditelji koji nisu mogli da prisustvuju uručenju će svoja sedišta moći da preuzmu na portirnici zgrade opštine.

Grad Leskovac je iz budžeta izdvojio sredstva za nabavku 1100 auto sedišta kako bi svako dete rođeno u 2021. godini na teritoriji grada dobilo ovaj poklon. Za te namene izdvojena je suma od 7,9 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglašava da će, ukoliko se rodi više dece, i za njih biti obezbeđena sedišta.

„Želeli smo da ova pomoć roditeljima bude namenjena za duži vremenski period, zato smo nabavili sedišta koja obuhvataju prvu, drugu i treću kategoriju, odnosno za uzrast od devet meseci do 12 godina. Znamo da roditeljima znači da i starija deca, ukoliko ih imaju, mogu da koriste sedište. Deca jesu život i budućnost našeg grada, zato će Leskovac svakom roditelju tokom odrastanja deteta biti siguran partner i stabilna podrška.“

Nina Đorđević, majka prvorođene bebe u 2021. godini, zahvaljujući na ovakvoj podršci naznačila da je ovo velika stvar za sve roditelje, pogotovo ako se uzmu u obzir i drugi vidovi pomoći poput roditeljskog dodatka od 20 000 na koje je o sama takođe ostvarivala pravo.

„Želim da se u svoje lično i u ime svih drugih porodilja, kako sadašnjih, tako i budućih, zahvalim gradonačelniku i svim ljudima u gradu koji su učestovali u realizaciji ove mere, koja će doprineti finansijskoj uštedi svima koji se ostvaruju u ulozi roditelja, ali ne treba zaboraviti i funkciju bezbednosti u saobraćaju naših najmlađih sugrađana, to jest naše dece.”

Naredna podela sedišta za decu koja su se rodila u martu ili koja će se roditi tokom godine biće organizovana kada stigne nova isporuka, a roditelji će biti blagovremeno obavešteni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare