U Leskovcu osnovano Rukometno sportsko udruženje “Vukovi 22”

LESKOVAC

Nedavno je Leskovac postao bogatiji za još jedan rukometni klub, jer je sa radom počelo Rukometno sportsko udruženje „Vukovi 22”. Predsednik kluba Nemanja Dimitrijević kaže da je ideja osnivanja bila da se omogući igračima iz Leskovca da igraju u svom gradu, da ne moraju da svoju karijeru grade negde drugde.

„Mislim da ovde ima dovoljno mesta za sve. Priču smo pokrenuli iz čistog entuzijazma i volje igrača, bukvalno se skupilo nas 20-ak i pokrenuli smo klub. Finansiramo se sami, treniramo u hali SRC „Dubočice“. Imamo dva termina i smatramo da nam je to za sada dovoljno. Problem je početak treninga, ali se nekako uklapamo, s obzirom da su naši igrači zaposleni ili studiraju.“

Rukometaši „Vukova 22“ su krenuli i sa prvenstvenim nadmetanjima. Takmiče se u Drugoj ligi istok, „B“ grupa. Veruju da mogu da na kraju sezone budu u samom vrhu, a svoj optimizam potkrepljuju i pobedom u prvom kolu u Pirotu.

„Nadamo se da će nam prva sezona biti uspešna, a želja nam je da od sledeće godine pokrenemo i školu rukometa. Nadu za dobre rezultate gajimo i zbog toga što nam je treneri Bojan Trajković i Ljubomir Dunđerović, iza koga je veliko rukometno iskustvo.“

Leskovački ljubitelji rukometa će „Vukove 22“ moći da gleda već u subotu u 20 časova, kada igraju prvenstveni susret sa ekipom „Mladost“ iz Niša. Utakmica se igra u Hali Partizan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare