U Leskovcu novi zaraženi ali “relaksiraju mere”

LESKOVAC

Na 32. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije je, po običaju, najpre direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac podnela izveštaj o najnovijim podacima u vezi sa epidemijom virusa korona. Ona je rekla da je u devetoj nedelji epidemije započeto sa relaksacionim merama.

„Epidemiološki nadzor se nastavlja i dalje. U ovoj fazi će se raditi na procenama rizika u zavisnosti od situacije i faktora u okruženju, kao i ličnih procena pojedinaca sa zadržavanjem opštih mera prevencije u cilju sprečavanje širenja infekcije. Ukupno je na području okruga do sada potvrđeno 403 slučajeva kovida-19, od toga u Leskovcu 256, Vlasotincu 102, Bojniku 24, Lebanu 17 i u Medveđi 4. Do sada je u kovid-bolnici i iz privremenih bolnica izlečeno i otpušteno 252 pacijenata, dok se tamo trenutno nalazi 139 pacijenata. Pozitivnih nalaza kod zaposlenih u zdravstvu je 85. Ukupan broj testiranih lica od početka epidemije na teritoriji Jablaničkog okruga je 4.162 lica, a u Leskovcu 2.558. Trenutno očekujemo rezultate za 242 lica.“

Članovi lriznog štaba su upoznati i sa merama koja, bez obzira na ukidanje policijskog časa i zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina, ostaju na snazi. Rukavice i maske biće obavezne u javnom prevozu, ali i u restoranima i kafićima, fizička distanca ostaje na snazi, zabrana javnih okupljanja, nema bioskopa i pozorišta. I dalje nema nastave u školama – ostaje nastava na daljinu. Na snazi ostaje i držanje distance od dva metra. Slavlja poput svadbi, krštenja, rođendana biće dozvoljena od 15. juna. Predizborne aktivnostima, prekinute uvođenjem vanrednog stanja, nastavljaju se od 11.05.2020. godine uz obavezno poštovanje propisanih mera.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević zahvalio je pripadnicima Vojske Republike Srbije na ulozi koju su imali u organizovanju i radu kovid-bolnice u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
4 godine pre

Alo, 19 novozarazenih!!!