U Leskovcu juče palo 58 litara kiše po kvadratnom metru

LESKOVAC

Uprkos obilnim padavinama tokom jučerašnjeg popodneva, večeri i noći, na teritoriji grada Leskovca nije bilo ozbiljnijih problema sa velikim atmosferskim vodama, ističu u Štabu za vanredne situacije.

Prema procenama, za nešto više od 12 sati, na teritoriji grada Leskovca palo je 58 litara kiše po kvadratnom metru, a čim su to prilike dozvolile, Štab za vanredne situacije, počeo je obilazak terena.

Uočen je visok nivo vodostaja Veternice, Jablanice i Južne Morave  i vodotokova drugog reda, ali izlivanja vode iz korita nije bilo.

U Milanovu je manje probleme napravio začepljeni kanal pored puta, koji je pretio da ugrozi 5-6 kuća u tom selu, ali je odmah angažovana mehanizacija, koja i u ovom trenutku prokopava korito kanala.

U ulici Božidara Veličkovića, velike površinske vode poplavile su jedno dvorište, pa je, tokom prepodnevnih sati, Štab za vanredne situacije intervenisao, angažovanjem mašina za crpljenje vode.

Na ostatku teritorije, takodje su uočavane veće površinske vode, koje su se, sa prestankom padavina povukle.

U Štabu ističu da  će nastaviti dežursta i obilazak terena, jer Republički hidrometeorološki zavod, najavljuje nove obilne padavine narednih dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare