U Leskovcu jedino SUBNOR obeležio Dan primirja, zvali predstavnike lokalne samouprave al niko nije odgovorio

LESKOVAC

Polaganjem cveća na spomenicima Neznanom junaku i Kosti Stamenkoviću Gradski odbor SUBNOR-a Leskovac obeležio je 11. novembar, dan kada je potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Hranislav Rakić, predsednik odbora, pojasnio je najpre da je SUBNOR promenio svoj statut i da je sada Savez udruženja boraca narodno oslobodilačkih ratova, što znači da više nisu ograničeni samo na rat od 1941.-1945.

„Mi ovaj dan obeležavamo jer su Srbi i srpska vojska dali najveće žrtve u tom ratu, poginulo je oko 1,3 miliona ljudi. Srpska vojska je dala i prvu pobedu saveznicima u tom ratu, probojem Solunskog fronta. Inače, na spomenik Kosti Stamenkoviću položili smo cveće, jer je i Kosta bio učesnik u tom ratu, gde je bio i ranjen.“

Rakić je rekao da je SUBNOR zvao i predstavnike lokalne samouprave da zajedno obeleže ovaj dan, ali da nisu dobili nikakav odgovor.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zažuljenko
Zažuljenko
3 godine pre

Vidite li sa su čak i partizani, konunisti, bolji od SNS. Skoro svakodnevno nas svojim pistupcima, nečinjenjem, nepoštovanjem zakona, neinteligencijom, vredjanjem sopstvenog naroda i svojim glupavim ponaśanjem članstvo i rukovodstvo SNS nam potvrđuju da su najgora vlast u istoriji Srbije. Tako ċe pisati u udźbenicima istorije, a potomci ċe vas se stideti.

Unuk
Unuk
3 godine pre

Auuu, pa nije valjda već posenilio dekica pa priča gluposti da je “Srpska vojska je dala i prvu pobedu saveznicima u tom ratu, probojem Solunskog fronta.” Hahahaha, a Cerska bitka? Njima je najbitnija izgleda promena statuda, da “stave šape” i na taj, najsvetliji deo srpske istorije.
Što se tiče (ne)dolaska ljudi iz lokalne samouprave, neka je njima na čast i sramotu, vidi se da je kod njih sve fake, pa i očuvanje vrednosti naroda kojem pripadaju i solidarisanje sa Evropom i evropskim vrednostima.

teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

pa zabole nekog za dan primirja ,super bi bilo da se ova vlast seti jos nekog dogadjaja pa opet da ga obelezimo neradnim danom