U Leskovcu i Jablaničkom okrugu nema zaraženih u ustanovama za starije

LESKOVAC

Na teritoriji Leskovca i Jablaničkog okruga nema zaraženih koronom u ustanovama za starije osobe, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

V.d direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić rekla je da se na području Leskovca i Jablaničkog okrugu beleži pad broja oboljelih gradjana i medicinskog osoblja.

Po njenim režima do sada je registrovano 67 obolelih medicinskih radnika

Od početka epidemije do danas na području okruga obolelo je 199 osoba, Leskovca 146, Vlasotinca 42, Lebana 5, Bojnika 4 i Medvedje 2.

Preminulo je šest osoba.

Na 28. sednici Gradskog štaba za vanredne situacije najpre je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu Aleksandra Nikolić podnela je izveštaj o epidemiološkoj situaciji rekavši da u Jablaničkom okrugu od početka epidemije do sada potvrđeno 199 slučajeva korona virusa u Jablaničkom okrugu, od toga u Leskovcu 146, Vlasotincu 42, Lebanu pet, Bojniku četiri i Medveđi dve osobe. Do sada je preminulo šest osoba: iz Leskovca tri, Vlasotinca dve i Bojnika jedna osoba. Čekaju se na dan 23.4.2020. godine rezultati testiranja za 180 lica. Broj lica stavljena pod zdravstveni nadzor od početka epidemije iznosi 1509 u okrugu, a u Leskovcu 1226.

Ona je situacija na području Jablaničkog okruga ocenila kao bolju.

„Ovaj zaključak smo izveli na osnovu zaravnjenja krive od polovine šeste do polovine sedme nedelje registruje se pad procenata pozitivnosti koji sada iznosi 11,96%, odnosno za 2,32% manje u odnosu na prošli put. Da virus slabi govori i činjenica da 41,26% pacijenata u kovid-bolnici sa lakšom kliničkom slikom i u fazi oporavka, a da je uslov za njihov otpust čekanje negativnog testa. Broj pacijenata koji se javljaju kovid-centrima beleži trend opadanja u sedmoj nedelji. Iz privremenih bolnica posle izlečenja je otupšten 41 pacijent.

Nikolićeva je rekla da od početka epidemije nije registrovan nijedan slučaj obolelih od virusa kovid-19 u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac.

„Beleži se i opadanje broja potvrđenih slučajeva kod zaposlenih u zdravstvu, te je na području okruga taj broj 67, što je 33,67% obolelih.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare