U Leskovcu glasali i za gastarbajtere koji nisu ni dalazili u zemlju?

LESKOVAC

Gradska izborna komisija Leskovac primila je prigovor koalicije „NARODNI POKRET SRBIJE LESKOVAC – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“, koji je ova podnela nakon uvida u birački materijal. U prigovoru se tvrdi da je na biračkom mestu 167 u Slatini zamenik predsednika biračkog odbora (BO) glasao umesto svoje supruge, a sve uz saglasnost predsednika BO i na očigled većine članova BO.

U izvodu, dalje se tvrdi, iz biračkog spiska na mestima broj 33, 64, 165, 169 i 170 jasno se vidi da su određena lica glasala, a onovano se sumnja da u oni na dan održavanja izbora bila van teritorije Republike Srbije. Pobrojano je osam takvih osoba.

Na biračkom mestu 187 u Palojcu članica biračkog odbora glasala za svog supruga, što je primetila i prijavila ovlašćena posmatračica CESID-a, nakon čega je pretrpela verbalno nasilje člana biračkog odbora, a što je prijavljeno i policijskoj stanici u Grdelici.

Na BM 88 u Belanovcu ista osoba je u jednom rešenju predsednik odbora u stalnom sastavu, a u drugom rešenju član u proširenom sastavu. Rok za izjašnjavanje GIK-a po ovom prigovoru je 72 časa od trenutka prijema.

Na ovoj sednici je konstatovano i da nijedna od dve liste koje su tražile poništenje na pojedinim biračkim mestima, ali i na svim biračkim mestima na teritoriji Leskovca nije iskoristila svoje pravo da se na odluku GIK-a o odbijanju njihovih zahteva žali Višem sudu.

Takođe, na ovoj sednici je i sekretar GIK-a Zoran Vukašinović, s obzirom na najavu krivičnih prijava od strane koalicione izborne liste „Živeti slobodno (SSP, SrCe, DS)“, pozvao javnog tužioca da ga pozove ili dođe u GIK, kako bi sekretar dao izjavu o navodima u krivičnim prijavama.

Inače, ova kolaicija je podnela krivične prijave protiv predsesdnika biračkih odbora na terenu. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
5 meseca pre

Ma gde bi oni mućkali kada se zna da su u SNS-u samo moralne gromade.Nije njima to u prirodi.

Kukala nam roditelj 2
Kukala nam roditelj 2
5 meseca pre

A opozicioni kontrolori potpisivali zapisnike bez ikakvih primedbi i na takvim birackim mestima zbog bednih par hiljada dinara dnevnice pa sad rovare po GIK da bi nesto nasli a ono nista. Bolje i nismo zasluzili kada se tako jeftino prodajemo.