U Leskovcu do daljnjeg ne rade pijace, kladionice, frizerski i kozmetički saloni, dečje igraonice. . .

LESKOVAC

Na 22. sednici Štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Nikolić je podnela izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Jablaničkom okrugu i gradu Leskovcu, rekavši da u Jablaničkom okrugu trenutno devet osoba ima dijagnozu obolelog od virusa korona.

„U izolaciji se nalazi 314 osoba sa teritorije Jablaničkog okruga, od toga 302 sa teritorije Leskovca zbog neposrednog kontakta sa obolelima. Broj osoba koje su u samoizolaciji zbog toga što su doputovali iz neke strane države iznosi 770, a od toga 729 sa teritorije grada Leskovca.“

Usvojene su i nove mere zaštite i prevencije u borbi protiv virusa korona. Iz budžeta grada biće izdvojena sredstva koja će se iskoristiti za pomoć svim penzionerima na teritoriji grada Leskovca čija primanja su manja od 30.000 dinara u vidu paketa koji će sadržati dezinfekciona sredstva i osnovne životne namirnice. Pripremu i dostavu paketa će organizovati i kontrolisati Gradsko veće grada Leskovca. Dalje, svim sumnjivim osobama se samoizolacija produžava sa 14 na 28 dana, subotom i nedeljom zabrana kretanja počinje u 15 časova, a sugrađani stariji od 65 godina kupovinu mogu obaviti nedeljom od 03 do 08 časova. Zatvaraju se sve kladionice, kockarnice, slot klubovi, kazina, frizerski i kozmetički saloni, tatu studiji i dečje igraonice, a uvodi se i zabrana kretanja u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za sport i rekreaciju. Biće zatvorene i sve pijace.

Sednica je otpočela minutom ćutanja, čime je odata pošta Draganu Pavloviću, vlasniku motela „Predejane“, koji je umro u 56. godini života.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ona sve zna
Ona sve zna
9 meseca pre

Frizerski saloni rade u BG, skraceno ali rade .