U Leskovcu 15 novozaraženih, petoro zdravstvenih radnika ali situaciju ocenjuju kao “pad procenta pozitivnosti”

LESKOVAC

U Leskovcu 15 novozaraženih, petoro zdravstvenih radnika medju njima ali situacija na press konferenciji ocenjena kao “pad procenta pozitivnosti”.

Gradonačelnik Goran Cvetanović izneno je najnovije zvanične podatke o epidemiološkoj situaciji sa bolešću izazvanom korona virusom. On je rekao da je stiglo 180 rezultata, od čega je 160 negativno, a 20 pozitivno.

„Imamo 15 novoregistrovanih slučajeva je u Leskovcu, 4 u Vlasotincu i jedan u Bojniku. Zajedno sa novim rezultatima u Jablaničkom okrugu je od početka epidemije obolelo 219 ljudi, od toga u Leskovcu 161, Vlasotincu 46, Lebanu i Bojniku po pet i u Medveđi dve osobe. Na analizu je poslato preko 200 uzoraka. Procenat pozitivnosti za današnje rezultate iznosi 11,1% i niži je u odnosu na jučerašnji procenat koji je iznosio 11,96%.“

Među novooblelima je i pet zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, dok ih je ukupno od početka epidemije obolelo 72 na nivou Jablaničkog okruga.

„Stanje u kovid-bolnici na današnji dan je bolje nego juče, ima 127 hospitalizovanih pacijenata, juče bilo 132. Primljeno je 7 novih pacijenata, desetoro je otpušteno, a dva pacijenta su prebačena u Klinički centar Niš. Bolnica ima rezultate za 111 pacijenata, 47 je pozitivno, a 64 negativno i biće otpušteni nakon drugog negativnog nalaza i procene lekara“ dodao je gradonačelnik i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca Goran Cvetanović.

Na pitanje novinara JUGpressa kako se ocenjuje ovaj broj od 15 novozaraženih po rezultatima za jedan dan, direktorka Zavoda za javno zdravlje Aleksnadra Nikolić je rekla da je to ocenjuje kao “pad procenta pozitivnosti”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare