U leskovačkom Vodovodu nova oprema za laboratoriju za ispitivanje vodomera

LESKOVAC


Leskovački ,,Vodovod” dobio je novu opremu za ispitivanje vodomera koja je danas predstavljena u baždarnici ovog javno komunalnog preduzeća, a vrednost ove nove investicije iznosi 7,9 miliona dinara.
,,JKP Vodovod Leskovac ima akreditovanu laboratoriju za kontrolisanje vodomera staru 20 godina i ta laboratorija je radila po tadašnjoj zakonskoj regulativi i standardima, a novi pravilnik o merilima je stupio na snagu 2018. i dao je mogućnost da vodovodi usaglase svoje laboratorije do početka 2025. godine, gde smo bili u obavezi da kao akreditovana laboratorija, kako bismo zadržali i produžili akreditaciju, uradimo i usavršimo postojeću i tom prilikom smo proširili laboratoriju za vodomere većeg profila. Do sada smo kontrolisali vodomere za kućne priključke profila od FI 15 do FI 40, nova laboratorija podrazumeva kontrolisanje po novoj zakonskoj regulativi i izvršili smo proširenje za industrijske vodomere, većeg profila FI 50 koje smo do sada morali da plaćamo trećem licu. Jedan smo od retkih vodovoda u Srbiji koji je uspeo da u ovom roku omogući da zadržimo i proširimo akreditaciju, a pored leskovačkog vodovoda, Beograd, Novi Sad i Vranje su takođe obnovili akreditaciju” izjavila je direktorka JKP Vodovod Maja Milošević Milojić.
Mihajlo Stefanović, iz preduzeća INSA, objasnio je način funkcionisanja nove opreme i rekao da je uređaj povezan sa softverom, programom i računarom i da preko displeja, sve što se iskontroliše, automatski izrađuje izveštaj koji šalje u akreditovanu laboratoriju. Uređaj je usaglašen sa evropskim standardima, materijali su kvalitetni, nerđajući.
,,Nova oprema koja je vredna skoro 7,9 miliona dinara omogućiće da zaposleni u Vodovodu pored kontrole kućnih vodomera mogu da vrše i kontrolu industrijskih vodomera, odnosno kod industrijskih potrošača. Cilj za sve ovo je da JKP Vodovod pruži što bolje usluge svim našim sugrađanima, svim svojim potrošačima i da se voda, kao izuzetno dragoceni resurs, čuva i da se usluge preduzeća što više unapređuju. (kraj) ĐS-LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare