U leskovačkom Vodovodu kažu da po ovoj vrućini nema cisterni za vodu na ulicama jer u gradu ima javnih česmi

LESKOVAC

Ranijih godina, kada budu vrućine poput ovih trenutnih, JKP “Vodovod” je postavljao cisternu sa vodom u centru grada. Pitali smo upravu ovog preduzeća zašto se odustalo od toga ove godine? Takođe, interesovalo nas je i koliko javnih česmi ima na teritoriji grada, da li su u ispravnom stanju, kao i da li i koliko često se kvare, te koliko ih građani čuvaju? Prenosimo odgovor koji smo dobili.

„JKP Vodovod ulaže maksimalne napore da na ovako ekstremnim temperaturama u letnjim mesedima, omogući uredno snabdevanje vodom za piće svim korisnicima grada Leskovca.

U skladu sa tim, za sve stanovnike koji su van svojih domova, omogućeno je zahvatanje vode za osveženje, preko 34 instaliranih javnih česmi u gradu i naseljenim mestima, kako bi što lakše izdržali boravak na otvorenom. Javne česme su dostupne za zahvatanje vode za piće građanima, a na pojedinim česmama ostavljena je mogućnost zahvatanja vode i životinjama.

Prema Ugovoru i Operativnom programu održavanja javnih česmi, grad je imenovao JKP Vodovod za njihovo održavanje, što komunalno preduzeće i čini. Jedino spomen česma kod Glavne pošte nije u funkciji, kao posledica vandalskog ponašanja i čupanja lule koja služi za zahvatanje vode. JKP Vodovod je pokrenuo postupak pronalaženja tehničkog rešenja za ponovno osposobljavanje iste, što je teško izvodljivo imajući u vidu vrlo složen sklop spomenika, pri čemu treba voditi računa da se dodatnim radovima ne naruši njen spoljašnji izgled. Ovom prilikom apelujemo na savesno korišćenje i upotrebu svih javnih česmi od strane naših sugrađana, prema uputstvu koje je istaknuto na svakoj od njih, jer će samo tako biti svima uvek dostupne za korišćenje, a troškovi održavanja koje grad izmiruje svesti na minimum,“ kažu u Vodovodu.

U ovom javno komunalnom preduzeću nisu objasnili zašto cisterna sa vodom nije postavljena bar kod Pošte kada već ne radi česma, gde je uvek veliki broj građana zbog autobuske stanice za Vučje ali i sva okolna sela (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Džanki
Džanki
23 dana pre

Niko da kaže da li je voda ispravna za piće sa tih česmi?
p.s. Drugi put postavite plastične slavine na spomen česmu, nemojte mesungane, jer narkomani vole mesing (najbolje plaćena sekuntarna sirovina 😉 )