U leskovačkoj Covid bolnici 130 pacijenata, samo 19 dobilo rezultate da su pozitivni

LESKOVAC-NIŠ-VRANJE-SURDULICA

U leskovačkoj Covid bolnici smešteno je 130 pacijenata, samo 19 dobilo rezultate da su pozitivni, pokazuju trenutno raspoloživi podaci.

U četiri Covid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje, ukupano je hospitalizovano 183 pacijenata. Kod 118 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Prema podacima od juče, jedan pacijent sa potrvrćenim COVID-19 virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 63 pacijenata. Kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 321 pacijenata. Kod 117 pacijenata, od kojih i četvoro dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 11 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Uprkos, kako navode, svim naporima lekara niškog Kliničkog centra jedan pacijent sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare