U LEBANU “PRESVLAČE” GLAVNU ULICULEBANE

 

(Nova Naša reč)

http://novanasarec.org.rs/index.php/2015/09/25/u-lebanu-presvlace-glavnu-ulicu/

U Lebanu su u toku radovi na  presvlačenju glavne ulice. Direktor Javnog preduzeća „Direkcija za planiranje i izgradnju Lebane“ Srđan Stojilković kaže za Novu Našu reč da su do sada završene tri faze.
“U  drugoj polovini 2014. godine napravljen je dogovor između JP ”Putevi Srbije”, opštine Lebane i JP ”Direkcije za planiranje i izgradnju Lebane” o presvlačenju glavne ulice kroz Lebane, odnosno drzavnog puta M-9 u dužini od 3 kilometra.  Tada je dogovoreno da se
to radi iz nekoliko faza. Do sada su odrađene tri faze. U prvoj fazi (krajem prošle godine) urađena je deonica od obdaništa do Šumskog gazdinstva u dužini oko 400 metara. U  drugoj fazi , u julu  2015. godine deonica između dva mosta pored hotela ”Caričin Grad” u dužini oko 380 metra. I u trećoj fazi,  u dužini od oko  300 metara, koji su urađeni sad u septembru , od Šumskog gazdinstva do centra, rekao nam je  Stojilković.
On objašnjava da će dinamika nastavka presvlačenja biti naknadno  dogovorena.
” Investitor je JP ”Putevi Srbije”, izvođač PZP ”Trace Vranje”, a lokalna samouprava opštine Lebane je bila u obavezi da reši problem atmosferske vode pored navedene deonice, što je i učinila. Ta investicija je budžet opštine Lebane  koštala 1.100.000,00 dinara, kaže Stojilković.

“Pored toga, opština Lebane je,  iz sopstvenih sredstava,  asfaltirala pet ulica u Lebanu: Bojničku, Hajduk Veljka, 8. marta, Cara Dušana, stambeni prilaz 1 i Milana Toplice. Investiror je opština Lebane, izvođač je ”Investgradnja ” Leskovac, a vrednost radova iznosi oko devet miliona dinara. Pripremni radovi su izvedeni još pre tri meseca, međutim, izvođač radova,  iz tehničkih razloga,  nije bio u mogućnosti da odmah uradi asfaltiranje. To će učini za desetak dana, – kaže direktor Javnog preduzeća „Direkcija za planiranje i izgradnju Lebane“ Srđan Stojilković  za Novu Našu reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare