U Lebanu kol centar, brojevi 016/843-027 i 064/358-88-666

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LEBANE

U Lebanu prva sednica Štaba za vanredne situacije održana danas, na njoj su donete “naredbe, zaključci i mere” .

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja zbog virusa COVID – 19 komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lebane Ivan Bogdanović, održao je prvu vanrednu sednicu OŠVS dana 17.03.2020.godine u prostorijama SO Lebane sa početkom u 11 časova, saopšteno je danas.

“Na održanoj sednici donete su naredbe, zaključci i preporuke koje treba da doprinesu sprečavanju, suzbijanju i gašenju epidemije COVID – 19 na teritoriji opštine Lebane.

Naredbom je načelnika Opštinske uprave obavezao da organizuje neophodan minimum procesa rada u OU u cilju nesmetanog funkcionisanja, poštujući stanje i status osoba starijih od 60 godina, trudnica, hroničnih bolesnika u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Naredbom je obavezao Odsek za inspekcijske poslove koji se ogleda u redovnoj kontroli sprovođenja odluka Vlade Republike Srbije, Ministarstava i opštinskog štaba za vanredne situacije.
Donešene su preporuke da sve institucije i privredni subjekti koji posluju na teritoriji opštine Lebane redovno preduzimaju mere i aktivnosti shodno merama Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Preporučio je obustavu rada vizitorskog centra Teodora, Sportskog centra i teretana na teritoriji opštine Lebane.
Donešeni su i zaključci kojim je i redukovan linijski red vožnje na teritoriji opštine Lebane.

Rad ugostiteljskih objekata ograničen je na period od 08 do 20 časova. Građanima preko 65 godina i lica sa hroničnim zdravstvenim tegobama omogućen je kontakt preko opštinskog kol centra 016/843-027 i 064/358-88-666.

Građani koji su došli iz inostranstva nakon 15.03.2020.godine dužni su da poštuju mere samoizolacije koje su uvedene vanrednim stanjem!
Naređeno je 24 – časovno dežurstvo i angažovanje članova štabova , poverenika i zamenika poverenika i civilne zaštite u stalnom pasivnom dežurstvu! navodi se u naredbi.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека