U Jablaničkom okrugu ostalo 488 neupisanih mesta

LESKOVAC-VLASOTINCE- BOJNIK-MEDVEDJA
U srednjim školama u Jablaničkom upravnom okrugu ostalo je nepopunjeno ukupno 488 mesta. Ovaj broj govori da, očigledno, postoje problemi u planiranju upisne politike, koji se nasleđuju iz godine u godinu, ali i na alarmantnu činjenicu da je sve manje i manje dece u gradu Leskovcu i opštinama koje pripadaju Jablaničkom okrugu.

LESKOVAC
Čak 151 mesto ostalo je nepopunjeno u leskovačkim srednjim školama.
Najviše u Popljoprivrednoj školi, 50. Jedine škole u kojima nema slobodnih mesta su Ekonomska i Medicinska, a popunjen je i drušrveno-jezički smer u Gimnaziji.
U leskovačkoj Gimnaziji je slobodno još sedam mesta na prirodno-matematičkom smeru.
U Poljoprivrednoj školi ima slobodnih mesta u području rada “Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane” ima šest slobodnih mesta na smeru pekar, 10 mesara, 22 poljoprivredna tehničara i 12 veterinarskih tehničara.
U tehničkoj školi “Rade Metalac” ostalo je nepopunjeno ukupno 26 mesta. U toj školi ima 7 slobodnih mesta na smeru mehaničar grejne i rashladne tehnike, 9 autoelektričara i 10 elektotehničara energetike.
Trgovinsko-ugostiteljska škola nije popunila ukupno 8 mesta, za 3 konobara i 5 poslastičara.
Hemijsko-tehnološka škola “Božidar Đorđević Kukar” ostala je prazna za još ukupno 35 učenika, 23 hemijsko-tehnoloških tehničara, 3 muška frizera, 3 hemijska laboranta i 6 tehničara za zaštitu životne sredine.
U Školi za tekstil i dizajn ostalo je još 25 mesta, za 10 mehaničara tekstilnih mašina, 6 tehničara dizajna enterijerea i industrijskih proizvoda, te 9 tehničara dizajna tekstila.

VUČJE-GRDELICA

U srednjoj školi “Svetozar Krstić Toza” u Vučju ostalo je 28 nepopunjenih mesta, za smer prehrambeni tehničar još 20, a za smer konobar još 8 mesta.
U grdeličkoj srednjoj školi ima 24 slobodna mesta, po 16 mesta za obrazovne profile stolar i tehničar za oblikovanje nameštaja i enterijera, kao i 8 trgovinska tehničara.

MEDVEĐA

Najveći broj slobodnih mesta po opštinama ostao je u Medveđi, čak 78.
U Tehničkoj školi “Nikola Tesla” ima 9 slobodnih mesta na smeru automehaničar, 15 mehaničar grejne i rashladne tehnike, 18 mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, 23 ekonomska tehničara u jednom i 13 u drugom odelenju.
VLASOTINCE
U opšini Vlasotince ukupno je neupisano 64 mesta. Na društveno-jezičkom smeru u Gimnaziji “Stevan Jakovljević” slobodno je još 12, a na prirodno-matematičkom 15 mesta. Tehnička škola ima neupražnjena 24 mesta za konfekcionara tekstila i 13 arhitektonskih tehničara.

LEBANE
U Lebanu je neupisano 68 mesta, u Gimnaziji na društveno-jezičkom smeru ima 9, a na prirodno-matematičkom smeru 28 slobodnih mesta.
Srednja tehnička škola “Vožd Karađorđe” ima još 21 slobodno mesto za smer trgovac i 10 za smer finansijski tehničar.

BOJNIK

U Bojniku su ostala neupisana još 44 mesta, u Tehničkoj školi “Boško Krstić” na smeru rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike ima slobodnih 27 mesta, 17 na smeru poljoprivredni tehničar.

CRNA TRAVA

U Crnoj Travi ima još 31 mesto, Tehnička škola sa domom učenika “Milentije Popović” ima 17 slobodnih mesta za smer geodetski tehničar – geometar i 14 ekonomski tehničar.

2
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
2 Autor komentara
odlična analizavlast gubi izbore Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
vlast gubi izbore
Gost
vlast gubi izbore

-Kako to slab odziv za placanje poreza, a finansije to predstavile ko svoj najveci poslovni zahvat?
– Oprostili su kamatu, napravili stetu u budzetu, uvredili revnosne gradjane, pa nece vise da placaju redovno i nikom ništa?

-Ocekivana naplata kroz reprogram je trebalo da osvezi budzet.
-To se nije dogodilo.
-Koliko smo ulica izgubili neodgovornim stavom rukovodstva finansija?
-Bez koliko vrtica,igraonica, parkica smo ostali , koliko?
-Kad projektujes, pa ne realizujes, to je daleko veca cena gubitka od samog iznosa projekta, jer se štetni efekti uvecavaju na ime izgubljenih investicija koje bi unapredile standard zivljenja porodice, dece, djaka,zaustavile migraciju omladine.

-Jedino sto ce se dobro desiti to je da pomoću ovakvih poreskih promasaja, vlast brze padne, pa da dodje neko odgovoran ko nece lupetati -Lako je sprovesti strogu naplatu- nego ce to i da sprovede, bas kako je zakon predvideo i time stvarno da napuni budzet sredstvima koja ce se vratiti svim gradjanima, a ne da ostanu u dzepovima pojedinih gradjana, kojima su oprostene kamate i omoguceni nekakvi neuspeli reprogrami.

-I sad, kad nije uspelo reprogramiranje, ko ce odgovarati i da li ce se konacno krenuti s redovnom naplatom poreskih obaveza?

-A neće?

– A izvinjenje za neuspeh?

-Neka, hvala, neka se izvine njemu, kad zbog njih izgubi izbore.

odlična analiza
Gost
odlična analiza

Odlična analiza!
Ali, da bi neko postupao ispravno, mora da je brži od ogovaranja zbog primene zakona, toliko brz da su mu rezultati vidljiviji od priče nekolicine neplatiša poreza.
Treba samo pokrenuti mašineriju, a to nisu sposobni da urade prosečni. Oni jedva sebe nose na nogama. Tigar pokret je svojstven preduzetnima, koji imaju cilj, znaju gde stižu, pa ih usputni komentari ni ne dotiču. Tamo na kraju su efekti dovoljno veliki za sve, da se pomogne i nezadovoljnima.
Ovaj flert sa oću platim, neću platm porez je bio čist p r o m a š a j !!!

Проститутки Бишкека