U grdeličkom Domu kulture : Peške kroz Svetu Goru

GRDELICA

U Domu kulture u Grdelici održano je duhovno veče pod nazivom ,,Peške kroz Svetu Goru”, na kome je govorio autor, Nenad Andrić iz Beograda, drugog dopunjenog izdanja knjige, koja je pobudila veliko interesovanje kod čitalačke publike, a naročito kod onih koji su bili ili žele da posete Svetu Goru.
Direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić, koji se upoznao sa Nenadom Andrićem na Svetoj Gori, rekao je za JUGpress  da je, on, bez posebnog ubeđivanja, odmah prihvatio poziv da dođe u Grdelici.
” Kao pravi sportsmen Nenad Andrić je odmah, što mi kažemo, iz prve, prihvatio naš poziv, kada je slobodan, da nam dođe u goste . Mi smo prezadovoljni svim onim što je naš gost ispričao mnogobrojnim poštovaocima Svete Gore, koji su se subotnje večeri našli u našem Domu kulture u Grdelici” rekao je Trivunić.

Nenad Andrić rođen je 1976.godine u Beogradu. Diplomirani je fiziko-hemičar i magistar ekologije. Živi i radi u Beogradu.

Bavi se zaštitom životne sredine, a u slobodno vreme vaterpolom, planinarenjem i statiranjem u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Vlasnik je sajta www.planine.net. Objavio je nekoliko naučnih radova.

Autor je zbirke zadataka iz fizičke hemije.

Objavio je, 2011.godine, knjigu ,,Solid – Istinita pričao događajima u Valjevu za vreme Drugog svetskog rata”.
Nenad Andrić je posetiocima, među kojima su bili leskovčani, vlasotinčani i domaćini iz Grdelice, predstavio i svoje drugo dopunjeno izdanje knjige ,,Peške kroz Svetu Goru”, pa su tako mnogobrojni gosti mogli, na licu mesta, sebi da pribave ovu veoma zanimljivu knjigu.

U njoj je autor,  na sebi svojstven način,  govori o svim lepotama i blagodetima sa kojima se susreću posetioci Svete Gore.

Posebno je govorio o manastirima i kelijama, a poseban osvrt imao je na Svetogorsku pustinju – Karulju i pustinjacima i monasima koji borave u pećinama.
” Do njih mogu stići samo dobri poznavaoci Atosa, jer se do pojedinih kelija dolazi uz pomoć lanaca i merdevina, zbog izuzetnih strmina, koje mogu biti za neuke i vrlo opasne po život”, posebno je apostrofirao Nenad Andrić.
Bilo je reči i o spravljanju pojedinih lekova i melema na samom Atosu, od biljaka koje tamo rastu, a ti i takvi melemi i lekovi mogu da izleče mnoge bolesti, pa čak i karcinom.
Na kraju večeri, Andrić je prisutne upozorio na određene procedularne radnje koje su moraju ispoštovati za sve one koje se odluče da posete Svetu Goru.
” Odlazak na Svetu Goru podleže određenim pravilima koja se moraju u potpunosti ispoštovati, a to je što se najpre morati obratiti Kancelariji za hodočašće kako bi dobili vize za odlazak na Svetoj Gori”, objasnio je Andrić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare