U gradovima gde je na snazi vanredna situacija Vlada Srbije donela posebne mere

VRANJE

Vlada je propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija. To su Novi Pazar, Tutin, kragujevac i Vranje.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova. Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije apeluju na građane Vranja da poštuju propisane mere Vlade čiji je osnovni cilj smanjenje broja zaraženih od virusa Kovid 19 i očuvanje zdravlja stanovništva. Sve donete mere biće strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare