U Gojbulji kod Vučitrna napadnut srpski dečak

BEOGRAD-VUČITRN

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna trinaestogodišnjeg Nikolu Perića večeras pretukla grupa Albanaca.

Petković je naveo da se napad dogodio dok se dečak sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika, rekao je Petković i dodao da će Nikola Perić imati najbolju moguću negu.

“Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji”, naveo je Petković.

On je najavio da će o tom incidentu obavestiti sve međunarodne činioce, od kojih će zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

Petković je istakao da se napad dogodio u danu kada na Kosovu boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije Kfor, dodavši da očekuje da ta misija svoju dužnost i ispuni.

Gojbulja je multietničko selo u kome većinski žive Albanci.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare