U dve kovid bolnice u Vranju povećan broj prijema

VRANJE

U Kovid ambulanti ATD juče su obavljena 522 pregleda. Prvi put zbog simpoma koji ukazujuju na kovid infekciju pregledane su 193 osobe.

Znatno je povećan broj hospitalizovanih u Zdravstvenom centru. U utorak je primjeno 19 pacijenata, a otpuštena su dva. Jedan je transportovan za Kruševac. U kovid bolnicama u Vranju sada se leči 76 osoba, koje su pozitivne i imaju upalu pluća. Kiseonik prima 38 pacijenata.
Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirano je 916 građana sa teritorije Pčinjskog okruga. Korona infekcija je ustanovljena kod 489 osoba.

Iz Vranja su 263 slučaja. U Bujanovcu su 84 zaražena, Surdulici 48, Vladičinom Hanu 33, Preševu 31, Bosilegradu 18 i Trgovištu 12 novoinficiranih.

Što se tiče dece obavljen je 81 pregled. To je manje nego kod prethodnog preseka, ali se povećao broj zaraženih. Od testirana 74 koronom je zaražno 56 deteta. Predškolskog uzrasta je 15 mališana, a školskog 41 osoba, podaci su Zdravstvenog centra Vranje.

Ova ustanova je saopštila da su se u toku jučerašnjeg dana vakcinisale 33 osobe, od kojih je jedna iz Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare